De Nationale Sportweek 2016 was een succes!

Het Beweegteam organiseerde diverse activiteiten tijdens de Nationale Sportweek:

Fruit in de Woerdense sportvereniging: 10 sportverenigingen in de gemeente Woerden krijgen fruit om in de kantine neer te zetten. Leden van de vereniging kunnen kosteloos fruit uit de mand pakken. Doel hiervan is bewustwording van het maken van een gezonde keuze. 

Het fruit wordt aangeboden door het Beweegteam. We bedanken de plaatselijke ondernemers dat zij het fruit tegen gereduceerd tarief beschikbaar hebben gesteld.

Health Checks: Op woensdagavond 21 september en donderdagmiddag 22 september kan men op afspraak zichzelf laten checken en vragen stellen aan verschillende professionals: een voedingsdeskundige, een chiropractor en  een fysiotherapeut. Afspraken kunnen binnenkort worden gemaakt via de site en mail.

Speelbos:  Activiteiten voor kinderen in het Speelbos in Molenvliet. 

Speelgarage Sport: Basisschoolleerlingen komen op woensdagmiddag spelen bij de Speelgarage (Hobbemastraat). Tijdens de Nationale Sportweek wordt er bij de speelgarage extra aandacht besteed aan sporten. De kinderen krijgen verschillende sporten aangeboden die zij deze middag kunnen doen.

Sporten in de klas: Dat bewegen de concentratie en het leervermogen positief beïnvloedt is inmiddels bekend in onderwijsland. Wij willen in de Nationale Sportweek alle scholen in de gemeente Woerden aan het bewegen krijgen. De leerkracht krijgt toegang tot filmpjes waarin wij o.a. dansjes en sportieve activiteiten aanbieden. Deze kunnen op ieder gewenst moment van de dag worden afgespeeld en worden meegedaan in de klas!

Ik neem je mee: Alle sportverenigingen kunnen deelnemen aan het initiatief ''Ik neem je mee!''. Dit is de landelijke actie van de Nationale Sportweek. Leden van de vereniging kunnen vriendjes en/of vriendinnetjes mee nemen naar een training. De verenigingen krijgen posters die binnen de vereniging kunnen worden opgehangen.

Vereniging in de school:  Tijdens deze actie worden sportverenigingen en scholen aan elkaar gekoppeld. Een trainer van de sportvereniging komt bij de leerlingen in de klas om een training te geven aan de leerlingen. Hierbij ontstaat een win-win situatie voor zowel de school als voor de sportvereniging: de school haalt een professional in huis en de sportvereniging heeft de mogelijkheid om de leerlingen enthousiast te maken voor de sport.

Stapjefitter ochtend (Fermwerk): Stapjefitter is een programma waarin mensen met een uitkering en ongezonde leefgewoonten en mogelijk onvoldoende vaardigheden in de Nederlandse taal, groepsgewijs actief aan de slag gaan met hun eet- en beweeggedrag en actieve deelname in de samenleving. In samenwerking met Fermwerk kunnen de cliënten van Fermwerk kennismaken met het programma doormiddel van een gratis les die aangeboden wordt bij Fermwerk.

De Website Beweegwijzer Woerden:  De Beweegwijzer is hét platform voor iedereen die op zoek is naar een sport binnen de gemeente Woerden. Op deze website is het sportaanbod te vinden van Woerdense sportverenigingen en sportaanbieders. Via een uitgebreide zoekfunctie kan heel specifiek aan de hand van wensen en mogelijkheden gezocht worden. In de Nationale Sportweek zal de Beweegwijzer bij alle activiteiten centraal staan, om hiervoor meer aandacht te genereren.

Aanbod voor aangepast sporten:September is niet alleen de maand van de Nationale Sportweek, het is ook de maand van aangepast sporten! Sportservice provincie Utrecht heeft een overzicht gemaakt van alle sporten in de gemeenten Woerden, Stichtse Vecht en Ronde Venen. In Woerden wordt er aikido, atacoyo (aangepast bewegen op muziek), atletiek, rolstoeldansen, rolstoelhockey, fitness, boogschieten en tai chi georganiseerd.  Klik hier voor het overzicht in pdf.

Media: Tijdens de Nationale Sportweek worden er nieuwsberichten op de website en via de verschillende social media-kanalen verspreid. Daarnaast worden ook de regionale pers ingezet. In de regionale kranten wordt een vragenrubriek van bekend sportend Woerden geplaatst. Via deze weg komen de bewoners van de gemeente Woerden meer te weten over hen en wat de sport voor hen betekent.

Houd de website en social media in de gaten voor de laatste info en updates!

 

Logo_nationale_sportweek