Sportsterren is landelijk erkend als 'Goed Beschreven'

De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan de schoolplein-interventie Sportsterren. En met succes! We zijn trots dat Sportsterren nu door Loket Gezond Leven is erkend als ‘Goed Beschreven’ interventie. Met deze landelijke erkenning is Sportsterren positief beoordeeld op de kwaliteit en uitvoerbaarheid van de interventie.

Wat is Sportsterren?

Sportsterren is een interventie die zich richt op kinderen uit groep 3 t/m 8 van het primair onderwijs. Sportsterren heeft als doel om kinderen meer en gevarieerder te laten bewegen tijdens de schoolpauzes, Tussen schoolse opvang (TSO) en Buitenschoolse opvang (BSO).
Sportsterren deelt het speelplein op in vijf speelzones. Elke zone heeft een eigen speelthema en een eigen kleur. Op een ongedwongen en vrije manier komen kinderen in veel verschillende sport- en spelsituaties. 
Naast het indelen van het speelplein krijgt de school de beschikking over een grote kist vol sport- en spelmaterialen. Voor elke speelzone zitten er meerdere materialen in de kist. 
Er zijn vijf verschillende kisten, met allemaal dezelfde structuur maar ander sport- en spelmateriaal. Na elke schoolvakantie rouleren de kisten tussen de deelnemende scholen, waardoor de variatie in materialen zeer groot is.

De Sportsterrenkisten gaan het hele land door!

Inmiddels wordt Sportsterren al op 13 basisscholen in de gemeente Woerden gebruikt. Ook buiten Woerden is de interventie inmiddels bekend. De sportsterren kisten zijn (binnenkort) ook te vinden op schoolpleinen in Wilnis, Oudewater, Montfoort, Arnhem, Maarssen en Dronten.

Meer info?

Sportsterren is ontwikkeld vanuit de praktijk en is een initiatief van Stichting Welzijn Woerden. Meer informatie over Sportsterren via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logo sportsterren