De voorbereidingen voor de Nationale Sportweek zijn in volle gang!

Dit jaar wordt 'De Nationale Sportweek’ in heel Nederland georganiseerd van 9 tot en met 17 september. De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel sporten en bewegen te promoten en te laten zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is! De Nationale Sportweek valt samen met het moment waarop veel verenigingen en clubs hun deuren opnieuw open zetten. 

De doelstelling van de Nationale Sportweek komt overeen met die van het Beweegteam. Daarom sluiten wij met onze activiteiten graag aan bij dit landelijke evenement. Wij hebben dan ook speciaal tijdens de Nationale Sportweek een uitgebreid programma opgezet door en voor heel Woerden. Hieronder lees je welke activiteiten we in die week gaan ondernemen. 

Wil je meer info over de activiteiten deze week? Stuur dan gerust een mailtje naar Swer Elbertsen, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gratis fruit in de Woerdense sportvereniging: De plaatselijke ondernemer in de gemeente Woerden stelt gratis fruit beschikbaar voor 10 verenigingen. De verenigingen die zich hiervoor aanmelden, krijgen kosteloos een fruitmand in het eerste weekend van de Sportweek. Leden van de vereniging kunnen kosteloos fruit uit de mand pakken. Doel hiervan is bewustwording van het maken van een gezonde keuze. 

Sporten in de klas: Dat bewegen de concentratie en het leervermogen positief beïnvloedt is inmiddels bekend in onderwijsland. Wij als Beweegteam Woerden merken dat hier toch te weinig aandacht voor is. Wij willen in de Nationale Sportweek alle scholen in de gemeente Woerden aan het bewegen krijgen. De leerkracht krijgt toegang tot filmpjes waarin wij o.a. dansjes en beweegspelletjes aanbieden, deze kunnen op ieder gewenst moment van de dag worden afgespeeld.  Naast het extra beweegmoment besteedt het Beweegteam Woerden aandacht aan gezonde tussendoortjes in de filmpjes. Alle leerlingen uit de klas worden uitgedaagd om elke dag van de week een stuk fruit mee naar school te nemen.

Ik neem je mee: Alle sportverenigingen in Woerden kunnen aansluiten bij de actie ''Ik neem je mee''. Dit is de landelijke actie van de Nationale Sportweek. Leden van de vereniging kunnen vriendjes en/of vriendinnetjes mee nemen naar een training. De vereniging wordt ondersteund met promotiemateriaal dat ingezet kan worden om onder de leden te verspreiden.

Vereniging in de school: Wat is er leuker dan dat een ''echte trainer'' van een sportvereniging bij jou in de klas komt om een bepaalde sport aan te bieden? Tijdens deze actie worden sportverenigingen en scholen aan elkaar gekoppeld en geven de sportvereniging een clinic aan de leerlingen. De school haalt zo een professional in huis en de sportvereniging probeert leerlingen enthousiast te maken voor de sport.

Media: Via onze sociale media en de website zullen we voor, tijdens en na de Nationale Sportweek berichten plaatsen over onze activiteiten. Daarnaast worden ook andere lokale en regionale media ingezet. Naast de updates van activiteiten zullen we ook interviews publiceren die zijn afgenomen met vertrouwenspersonen van Woerdense sportverenigingen. Deze interviews dragen bij aan de thema's 'Gastvrijheid' en 'veilig sportklimaat'. In de interviews is te lezen wat een vertrouwenspersoon bij een vereniging kan doen om alle leden, vrijwilligers, bestuursleden en bezoekers van een sportclub zich welkom te laten voelen om zo met plezier te kunnen (blijven) sporten.

Traplopen: Binnen de Woerdense bedrijven worden posters verspreid om het traplopen te stimuleren. Hoe makkelijk is het tegenwoordig om de lift te nemen? De posters stimuleren de werknemers om de trap te nemen.

AH sportactie: Via een spaaractie kunnen alle klanten bij Albert Heijn drie weken lang, van 4 tot en met 24 september, AH Sportzegels sparen. Met een volle spaarkaart kunnen klanten via de actiepagina www.ahsportactie.nl sportactiviteiten in hun buurt zoeken en boeken. Met één spaarkaart mag de klant tot en met 3 december vijf keer gratis sporten bij verschillende deelnemende sportclubs naar keuze. Klanten kunnen meerdere spaarkaarten activeren, zowel voor zichzelf als voor anderen.

Thema-avond: Maandagavond 11 september organiseren we voor Woerdense sportverenigingen een thema-avond waarbij het thema 'Gastvrijheid' centraal staat en wordt gecombineerd met 'een veilig sportklimaat' op de club. Tijdens de thema-avond lanceren we een unieke mogelijkheid voor de verenigingen hoe ze gastvrij kunnen zijn, een veilige omgeving kunnen bieden en op een positieve manier kunnen uitstralen dat er niet wordt weggekeken bij problemen. De thema-avond wordt gehouden bij hockeyclub MHC Woerden.

Stapje fitter:Stapjefitter ondersteunt u bij een gezonder leven met meer sporten en bewegen, gezond en lekker eten, en meedoen in de Woerdense samenleving door (vrijwilligers)werk. Stapjefitter is een groepsprogramma, waarin u een half jaar lang, twee keer per week met een groep bij elkaar komt. Tijdens deze bijeenkomsten krijgt u deskundige en persoonlijke begeleiding. Op donderdag 14 september om 14.00 vindt er bij Fermwerk een informatie bijeenkomst plaats. Stapje Fitter is een initiatief van Fermwerk, Welzijn Woerden, Gemeente woerden en  Fysiotherapeuten maatschap Woerden.

Walking Football: 10 “Old Stars” Walking Football teams strijden tijdens dit gezellige toernooi om de titel. Niet alleen regionale teams zijn aanwezig maar ook teams uit Amsterdam en Didam. Daarnaast zal ook FC Utrecht vertegenwoordigd zijn met 2 teams. Bent u geïnteresseerd in deze nieuwe vorm van voetbal, kom dan zeker een kijkje nemen en de sfeer proeven van het senioren 60+ plus voetbal! Dit toernooi vindt plaats op woensdag 13 september om 13.00 uur bij vv Kamerik. 

Poster Ik neem je mee jpeg klein                           logo NSW 17