Informatie onderwijs

Beweegteam Woerden is al enkele jaren erg actief binnen het Woerdense basis- en voortgezet onderwijs. Taken die de combinatiefunctionarissen (CF's) op dit moment uitvoeren binnen het basisonderwijs zijn: het organiseren en uitvoeren van naschoolse (sport)activiteiten, geven gezondheidslessen 'Lekker in je lijf', geven pauzesport, ontwikkeling speelpleinmethode Sportsterren, ondersteuning bij sociale- en motorische problemen, en het ondersteunen van groepsleerkrachten binnen bewegingsonderwijs.

Binnen het voortgezet onderwijs wordt onder andere gewerkt aan het aanbieden van naschoolse sportclinics en workshops, het ondersteunen bij sportieve activiteiten tijdens en buiten school, het begeleiden van sportactiviteiten die georganiseerd worden door leerlingen voor leerlingen en ondersteunen van vakdocenten op het gebied van zelfverdedigingssporten en bewegen op muziek.

Heeft u een vraag of wilt u ondersteuning van het Beweegteam, neem dan contact op met Katinka Meiborg: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0348-421101.


Afdrukken

Lekker in je Lijf op school

Lekker in je Lijf is een, door Beweegteam Woerden ontwikkeld lespakket dat kinderen leert hoe belangrijk het is om voldoende te bewegen, gezond te eten en drinken en te kiezen voor gezond in plaats van ongezond. Op een positieve, leuke en laagdrempelige manier wordt het onderwerp ‘gezonde leefstijl’ bij kinderen (en hun ouders/verzorgers) onder de aandacht gebracht. Lekker in je Lijf is opgebouwd uit drie thema’s:  1. Beweeg voldoende,  2. Eet en drink gezond  en  3. Weet wat je kiest

Naast de lessen voor de kinderen willen we ook de scholen inspireren en ondersteunen om steeds gezonder te worden. Dit is niet alleen gunstig voor de leerlingen, maar ook voor  de medewerkers van de school en de omgeving. Bovendien kan een school zich met een gezonde aanpak onderscheiden ten opzichte van andere scholen en daarmee aantrekkelijk blijven voor toekomstige leerlingen. 
We ondersteunen scholen bij hun aanvraag voor het Gezonde School-vignet. Lees hier meer over de aanpak Gezonde School, de verschillende certificaten, criteria en voorbeelden van gezonde scholen. 

 

lange afbeelding voor de site 

Afdrukken

Naschoolse activiteiten op de scholen

Voor het aanbod naschoolse activiteiten is een intensieve samenwerking met Brede School Woerden. De brede school is een samenwerkingsverband van verschillende organisaties in de wijk die met jeugd te maken hebben, bijvoorbeeld de kinderopvang, Welzijn Woerden en Centrum Jeugd en gezin. Deze organisaties worden ook wel medeopvoeders genoemd, omdat ze onderdeel (kunnen) zijn van het dagelijks leven van een kind. Een goede samenwerking tussen deze medeopvoeders vergroot de ontwikkelingskansen van kinderen en bevordert de samenhang in de buurt.

Binnen de brede scholen worden de activiteiten van de samenwerkingspartners op elkaar afgestemd. Tevens worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. Activiteiten die georganiseerd kunnen worden zijn bijvoorbeeld naschoolse activiteiten en Open Dagen. 

Op dit moment zijn er in de gemeente Woerden zeven brede scholen, waaronder scholen in Kamerik en Harmelen. Wilt u meer weten over Brede School Woerden, kijk dan op de website van Brede School Woerden

Voor meer informatie over de naschoolse activiteiten en de brede scholen, kunt u contact opnemen met de coördinator Miranda van der Heul - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.