Afdrukken

Lekker in je Lijf op school

Lekker in je Lijf is een, door Beweegteam Woerden ontwikkeld lespakket dat kinderen leert hoe belangrijk het is om voldoende te bewegen, gezond te eten en drinken en te kiezen voor gezond in plaats van ongezond. Op een positieve, leuke en laagdrempelige manier wordt het onderwerp ‘gezonde leefstijl’ bij kinderen (en hun ouders/verzorgers) onder de aandacht gebracht. Lekker in je Lijf is opgebouwd uit drie thema’s:  1. Beweeg voldoende,  2. Eet en drink gezond  en  3. Weet wat je kiest

Naast de lessen voor de kinderen willen we ook de scholen inspireren en ondersteunen om steeds gezonder te worden. Dit is niet alleen gunstig voor de leerlingen, maar ook voor  de medewerkers van de school en de omgeving. Bovendien kan een school zich met een gezonde aanpak onderscheiden ten opzichte van andere scholen en daarmee aantrekkelijk blijven voor toekomstige leerlingen. 
We ondersteunen scholen bij hun aanvraag voor het Gezonde School-vignet. Lees hier meer over de aanpak Gezonde School, de verschillende certificaten, criteria en voorbeelden van gezonde scholen. 

 

lange afbeelding voor de site