Afdrukken

Lekker in je Lijf

Geschreven door Administrator. Posted in Lekker in je Lijf!

Op dit moment heeft één op de acht kinderen in Nederland overgewicht. De verwachting is dat de groep kinderen met overgewicht de komende jaren snel groter zal worden en dat heeft veel negatieve gevolgen voor de gezondheid en voor de prestaties van de kinderen. Vindt u gezondheid ook belangrijk? Ga dan aan de slag met de Gezonde School-aanpak en behaal het vignet Gezonde School.
Als u met Gezonde School aan de slag wilt, biedt het Beweegteam niet alleen de gezondheidslessen, maar ook de inzet van de combinatiefunctionaris en de Sportsterrenkisten op de schoolpleinen. Hiermee voldoet uw school al aan een aantal belangrijke criteria om het vignet Gezonde School te behalen en te behouden! 

* Lekker in je Lijf is een lespakket dat kinderen leert hoe belangrijk het is om voldoende te bewegen, gezond te eten en drinken en dagelijks gezonde keuzes te maken. Op een positieve en leuke manier wordt het onderwerp ‘gezonde leefstijl’ bij kinderen op school onder de aandacht gebracht. Ouders en verzorgers worden bij dit onderwerp betrokken via de leskaarten die de kinderen op school meekrijgen en thuis moeten maken voorafgaand aan de les. 

* Zowel in de lessen bewegingsonderwijs als bij het naschoolse beweeg- en sportaanbod is het belangrijk dat de school samenwerkt met meerdere beweeg- en sportaanbieders (bijv. sportclubs en gemeentelijke instanties). De vakleerkracht en de buurtsportcoach/combinatiefunctionaris hebben hierin een verbindende rol.

* Daarnaast is ook een een beweegvriendelijk ingericht schoolplein met voldoende ruimte, uitdagende speeltoestellen en sport- en spelmaterialen belangrijk om de leerlingen in de pauzes, voor en na schooltijd te stimuleren meer te bewegen.

 Afbeelding mijngezondeschool.nl 0