Logo sportsterren nieuw kopieInformatie Sportsterren
Sportsterren is een interventie die zich richt op kinderen uit groep 3 t/m 8 van het primair onderwijs. Sportsterren heeft als doel om kinderen meer en gevarieerder te laten bewegen tijdens de schoolpauzes, Tussen schoolse opvang (TSO) en Buitenschoolse opvang (BSO).

Op een ongedwongen en vrije manier komen kinderen in veel verschillende sport- en spelsituaties. Sportsterren deelt het speelplein op in vijf speelzones. Elke zone heeft een eigen speelthema en een eigen kleur. Naast het indelen van het speelplein krijgt de school de beschikking over een grote kist vol sport- en spelmaterialen. Voor elke speelzone zitten er meerdere materialen in de kist. Er zijn vijf verschillende kisten, met allemaal dezelfde structuur maar ander sport- en spelmateriaal. Na elke schoolvakantie rouleren de kisten tussen de deelnemende scholen, waardoor de variatie in materialen zeer groot is.

Sportsterren is ontwikkeld vanuit de praktijk en is een initiatief van Stichting Welzijn Woerden. Meer informatie over Sportsterren via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deelnemende scholen schooljaar 2016-2017:

Notenbalk website blok St. Bavo website blok Constantijn website blok Wegwijzer website blok1Franciscus website blok Johan friso website blok Molenwiek website blok Willem alexander website blok achtsprong website blok Andersen website blok Wilhelmina website blok de laarakker website blok howiblo website blok zevensprong website blok