“Sjors, ontdek je talent” gaat weer van start!

“Sjors, ontdek je talent!” voor de vierde keer in de gemeente Woerden.

Deze week krijgen alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Woerden het boekje “Sjors, ontdek je talent!” van hun school. In dit boekje staan sportieve, creatieve, natuurlijke en technische activiteiten en workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om kennis te maken en mee te doen met één of meerdere activiteiten.

Sjors, ontdek je talent! is al jarenlang een succesvol sport- en cultuurstimuleringsprogramma in het Woerdense basisonderwijs. In dit project, dat wordt gefinancierd door de gemeente Woerden en het VSB Fonds Woerden, werken het Beweegteam en de basisscholen van Woerden samen met het KUVO, het Klooster, sportverenigingen en veel andere verschillende aanbieders. Samen geven zij alle basisschoolleerlingen de kans om laagdrempelig hun interesses en talenten te ontdekken. Dit kan heel vaak gratis of tegen een kleine vergoeding.

Feestelijke uitreiking van het Sjors-boekje
Het veelzijdige activiteitenaanbod is opgenomen in het kleurrijke Sjors-boekje en in de Sjors-app. Het allereerste exemplaar van het Sjors-boekje zal maandagochtend om 9.00 uur door wethouder Arjan Noorthoek worden uitgereikt aan de winnares van de tekenwedstrijd: Liz, van basisschool de Franciscus. De tekening van Liz is gebruikt voor de voorkant van de ruim 5000 boekjes. Vervolgens zullen de boekjes ook verder worden verspreid in de hele gemeente Woerden.

Voldoende keus voor iedereen!
In het Sjors-boekje staan sportieve, creatieve, technische én natuurlijke workshops waaraan leerlingen, vaak gratis of tegen een geringe eigen bijdrage, kunnen deelnemen gedurende het hele schooljaar.

De kinderen hebben de keuze uit allerlei activiteiten bij ruim 60 verschillende aanbieders, zoals: hockey, honkbal, free runnen, kleutergym, korfbal, majorette, snorkelen, taekwondo, (tafel)tennis, volleybal, yoga, atletiek, waterpolo, maar ook muziek maken, graffiti, glasmozaïeken, houtbewerken, kinderwetenschap, koken, mode, musical, programmeren van een mini-robot, schaken, sleutelen aan brommers, circus, Engels, DJ-en, tekenen, schilderen en nog veel meer. Kortom: er is keus genoeg voor alle Woerdense talentjes!

Kinderen kunnen zich vanaf 13 oktober om 15.00 uur inschrijven voor zoveel activiteiten als zij zelf willen. Het inschrijven gebeurt via de kindvriendelijke website www.sjorsinwoerden.nl of via de Sjors-app. Inschrijven kan het hele schooljaar door, maar vol =vol! Het actuele aanbod is altijd online te vinden.

De TechnoHUB
Nieuw dit jaar is dat kinderen in de herfstvakantie op maandag 18 oktober tussen 10.00 en 14.00 uur gratis kunnen kennismaken met een deel van het technische aanbod uit het nieuwe Sjorsaanbod. De TechnoHUB Woerden gooit hiervoor haar deuren open. Samen met aanbieders als Proefjes met Boefjes, CYM Creatieve Computercursussen, De Steenfabriek Montfoort en Als-dan-anders, gaan ze er een feestje van techniek en technologie van maken.

Je kunt in alle leslokalen een kijkje nemen, meedoen aan een VR/AR experience, ontdekken hoe Robotica werkt, kennismaken met Scratch, programmeren met LEGO en meedoen aan diverse andere activiteiten. Aanmelden is niet nodig, je kunt die dag zo binnenlopen op Industrieweg 2b in Woerden en lekker meedoen!