Thema: Rookvrije sportaccommodaties

Dat roken ongezond is, weten we allemaal. Daarbij weten we ook dat kinderen niet gaan roken omdat ze het lekker vinden. Ze willen meedoen of stoer zijn. Want zien roken, doet roken. In een rookvrije omgeving komen kinderen niet in de verleiding om te gaan roken en wordt meeroken voorkomen. Zo beschermen we kinderen tegen de schadelijke gezondheidsrisico’s en zorgen we ervoor dat zij rookvrij opgroeien. Veel mensen staan al achter een rookvrije sport. Maar liefst 8 op de 10 Nederlanders wil dat sportterreinen waar kinderen komen rookvrij zijn.

Steeds meer sportverenigingen in Nederland zijn of worden al (geheel of gedeeltelijk) rookvrij. Niet alleen binnen, maar ook buiten. Een rookvrije sportclub draagt bij aan een Rookvrije Generatie. Op de website van Rookvrije Generatie leest u alles over het rookvrij maken van de sportvereniging: van ervaringen van andere clubs tot handige stappenplannen voor bestuursleden.

Willen jullie ook een rookvrije vereniging? Dan hoeft u dit niet alleen te doen! Het Beweegteam helpt jullie graag om de sportclub rookvrij te maken en kinderen het goede voorbeeld te geven. Neem voor meer informatie en ondersteuning contact op met onze collega Buurtsportcoach Voeding en Gezondheid Linda van Amerongen – Oskam

Rookvrije generatie