Valpreventieprogramma In Balans en Valtraining

Het valpreventieprogramma In Balans en het programma Valtraining zijn mooie programma’s voor senioren die zich onzeker voelen op de been en bang zijn om te vallen of, mocht het mis gaan, beter willen leren vallen. Hieronder leest u meer informatie over beide programma’s. Voor aanmelden en meer informatie over deze programma’s kunt u contact opnemen met onze collega Daan van Koert, via daan@beweegteamwoerden.nl of bel 06 58772402.

‘In Balans’ is bedoeld voor mensen die 65 jaar of ouder zijn, nog zelfstandig wonen en zich onzeker voelen tijdens het lopen, bang zijn om te vallen en/of al vaker zijn gevallen. Door het programma krijgen senioren meer zelfvertrouwen en staan ze steviger op hun benen. Ook hebben zij minder kans om te vallen.

Het programma is gebaseerd op een bewegingsleer met aandacht voor balans, het contact met de grond en het verplaatsen van het lichaamsgewicht. Leren hoe te vallen, hoort niet bij de training. Leren om in balans te blijven en steviger op de benen te staan horen wél bij het programma In Balans.
In Balans wordt georganiseerd door Beweegteam Woerden en Fysiotherapeuten Maatschap Woerden.

De opbouw van het In Balans-programma is als volgt. De cursus start met een informatiebijeenkomst. Bij de informatiebijeenkomst wordt een voorlichting over het programma gegeven. De informatiebijeenkomst is kosteloos, als u besluit zich in te schrijven voor de cursus dan betaalt u daarvoor een eigen bijdrage van 120 euro, dit is inclusief de trainingen en u ontvangt een werkboek.

Na de voorlichtingsbijeenkomst starten de eerste trainingen die worden begeleid door ervaren fysiotherapeuten. De trainingen zullen tien weken duren. Tijdens deze 10 weken leert u steviger op uw benen te staan en in balans te blijven. U ontwikkelt sterkere benen en verbetert uw evenwichtsgevoel. Na afloop van de trainingen kunt u nog gezellig een kop koffie of thee drinken.

Meer informatie over In Balans?

Op maandag 16 oktober 2023 start de volgende cursus In Balans. De lessen worden gehouden op maandagochtend van 9.30 tot 10.30 uur in het Brediushonk, Woerden. Voorafgaand aan de cursus is op maandag 9 oktober geheel vrijblijvend een informatiebijeenkomst georganiseerd, van 9.30 tot 11.00 uur in het Brediushonk. Aanmelden voor de informatiebijeenkomst is verplicht! Na afloop van de informatiebijeenkomst kunt u beslissen of u zich wilt inschrijven voor de cursus. Deze start op maandag 16 oktober 2023.

Wilt u meer informatie over dit project of wilt u zich aanmelden, dan kunt u contact opnemen met onze collega Daan van Koert, via e-mail: daan@beweegteamwoerden.nl of mobiel: 06 58 77 24 02.

Klik hier voor de flyer In Balans. 

Wethouder Mariëtte Pennarts: voorbereiden op vallen is belangrijk!
Maandag 3 oktober 2022 opende wethouder Mariëtte Pennarts de week van de valpreventie. In een gesprek met RPLfm vertelt Pennarts waarom het zo belangrijk is om voorbereid te zijn op een val.
Om het audiofragment terug te luisteren, klik op: Pennarts: voorbereiden op vallen is belangrijk

Valpreventie en Balanstraining Harmelen

Ook bij fysiotherapiepraktijk Broekhuizen in Harmelen wordt Valpreventie en Balanstraining gegeven. Dit kan zowel op de fysiotherapiepraktijk in Harmelen als bij u thuis in Harmelen, Vleuterweide en directe omgeving.

De training bestaat uit het geven van voorlichting, beweegoefeningen gericht op uw algehele fitheid, spierversterkende oefeningen en het vinden en behouden van balans. Daarnaast is er uitgebreid aandacht voor het veilig opstaan en lopen. Hiervoor worden diverse spelvormen gebruikt en bootsen we valgevaarlijke situaties na om u te leren hier goed en veilig mee om te gaan.
Voor meer informatie, zie https://fysiobroekhuizen.nl/valpreventie-en-balanstraining/

Valtraining Woerden 

Tijdens de cursus Valtraining leert men op een veilige manier valtechnieken op een dikke mat met als doel val gerelateerde blessures te beperken. Iedereen oefent op zijn/ haar eigen niveau.

Valtraining bestaat uit 5 groepsbijeenkomsten van 1 uur, éénmaal per week, op maandagmiddag van 16:00-17:00. Aan deze groepstraining kunnen maximaal 5 personen meedoen.

Valtraining wordt gehouden bij de Fysiotherapeutenmaatschap Woerden, Polanerbaan 2 (Antonius ziekenhuis), 3447 GN, Woerden. Kosten bedragen €100,- per persoon.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Fysiotherapeutenmaatschap Woerden, door te bellen naar 0348-724700

 

afbeelding_In_Balans