• >

Doen jullie ook mee aan de NOC*NSF Nationale Sportweek?

Van vrijdag 18 tot en met zondag 27 september zetten honderden sportclubs, bonden, gemeenten en andere organisaties in Nederland hun deuren weer open in het kader van de NOC*NSF Nationale Sportweek. Het doel van deze sportieve week is zo veel mogelijk mensen te inspireren om een leven lang te genieten van het plezier van sport. We gaan tijdens deze week dus lekker met zijn allen sporten en bewegen.

Vanuit het Beweegteam organiseren we tijdens de Nationale Sportweek extra activiteiten voor jong en oud. 'Wij willen in deze sportieve week een gezonde en actieve leefstijl promoten. Niet alleen omdat sporten heel erg leuk is, maar ook omdat sport veel met én voor mensen doet', vertelt Daan van Koert van Beweegteam Woerden. 

'Sport doet iets met je' is dit jaar weer het thema van de landelijke NOC*NSF Nationale Sportweek. Sport maakt je niet alleen fitter, het geeft ook meer zelfvertrouwen, het maakt je socialer en het creëert nieuwe vriendschappen. Sport haalt het beste in mensen naar boven, het leert je grenzen te stellen en jezelf uit te dagen. Deelnemen aan sport betekent vaak deelnemen aan de maatschappij. Kortom: sport doet iets met iedereen, van jong tot oud en ongeacht achtergrond, geslacht, geloofsovertuiging of huidskleur.
Tijdens de Nationale Sportweek organiseert Beweegteam Woerden activiteiten voor verschillende doelgroepen. Dit gebeurt in samenwerking met diverse partners, zoals sportverenigingen, scholen, zorginstellingen, gemeente Woerden, Team Sportservice Provincie Utrecht, Buurtwerk, Samen voor Woerden en Intersport Woerden. 

Kick-off Stoepranden in de stad 
In Woerden trappen we de Nationale Sportweek ludiek af door te gaan stoepranden op het Kerkplein in Woerden. Een gezellig oud-Hollands spel wat veel mensen kennen én waar iedereen aan mee kan doen. Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Team Sportservice Provincie Utrecht en Buurtwerk Woerden. Op vrijdag 18 september is iedereen tussen 14:00 en 16:00 uur van harte welkom op het Kerkplein voor een ouderwets potje Stoepranden! Voor meer info, kijk op www.facebook.com/beweegteamwoerden en/of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Woerden Wandelt
Een andere activiteiten waar iedereen aan mee kan doen is het online evenement Woerden Wandelt. Inwoners kunnen zich per mail aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vervolgens houden deelnemers in de Nationale Sportweek een week lang via een wandel-app bij hoeveel stappen zij zetten. In de handleiding raden wij aan om hiervoor de app Accupedo te gebruiken. Maar je kunt ook een andere wandel-app of automatische stappenteller op je telefoon gebruiken. De deelnemers wandelen niet voor niets. Aan het eind van de week kunnen zij een screenshot opsturen van de resultaten en kans maken op één van de 20 prijzen, die beschikbaar worden gesteld door Intersport Woerden.
Klik hier voor meer informatie over Woerden Wandelt. 
Klik hier voor de handleiding voor het gebruik van de wandel-app. 

Activiteiten voor/met de Woerdense sportaanbieders
Uiteraard zetten de Woerdense sport- en beweegaanbieders weer hun deuren open voor iedereen en starten ze het nieuwe sportseizoen weer op! 

Ik neem je mee
Om iedereen kennis te laten maken met hun sport, kunnen de “Ik neem je mee”-posters worden opgehangen. Hiermee geven verenigingen aan dat leden een vriend/vriendin mee kunnen nemen naar de training.
Klik hier voor de pdf-versie van de poster.
Verenigingen kunnen de posters ook bij ons opvragen zodat ze die op de vereniging kunnen ophangen. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Vereniging in de school
Daarnaast kunnen verenigingen hun aanbod promoten door clinics te geven op de basisscholen, via het project Vereniging in de School voor het basisonderwijs en voor het voortgezet onderwijs. Is uw vereniging nog niet aangemeld maar wilt u dat wel? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en meld uw vereniging aan. 

World CleanUp Day
Verenigingen kunnen ook deelnemen aan de World CleanUp Day op 19 september. Aanmelden kan via www.worldcleanupday.nl of www.supportervanschoon.nl. De gemeente Woerden stelt, zolang de voorraad strekt, ook gratis materiaal zoals prikkers, afvalzakken, handschoenen en hesjes beschikbaar. Neem hiervoor contact op met de gemeente door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij zorgen dan dat het materiaal klaar ligt op het Stadserf in de week voor de CleanUp Day. Ook halen ze het ingezamelde zwerfvuil eventueel bij een, door u gekozen locatie, op in de week na de opruimactie.

Interactieve webinars (aanbod van NOC*NSF)
Een nieuw initiatief van NOC*NSF is het organiseren van gratis online webinars voor sportorganisaties, waarin meerdere thema's aan de orde komen. De thema's voor de webinars zijn: sociale veiligheid, beetje opvoeder, gezonde sportomgeving, vier inzichten voor de verenigingsscheidsrechter, 4 inzichten in trainersschap en financieel de crisis door 2.0. De webinars geven je concrete handvatten en de gelegenheid om je vragen te stellen, zodat je daarna meteen aan de slag kan op je club.

Alle webinars vinden plaats van 19.30 – 21.00 uur. Je kunt je aanmelden voor meerdere webinars. Het is mogelijk en aanbevolen om met drie personen van één vereniging deel te nemen. Op die manier kun je de opgedane kennis binnen de vereniging meteen delen en makkelijk samen toepassen. Op de website vind je meer info per webinar, ga naar:
 
Extra promotie van het sportaanbod: Beweegwijzerwoerden.nl 
Het Beweegteam zet zich ook in om het gevarieerde sportaanbod extra te promoten, zodat nog meer Woerdenaren een leuke sport- en beweegactiviteit weten te vinden. 
Hiervoor kunnen mensen zelf kijken op de website www.beweegwijzerwoerden.nl en een leuke, passende sport- of beweegactiviteit vinden op basis van hun mogelijkheden en voorkeuren. 
Klik hier voor de flyer.
 

BeweegAdvies nodig?
Wilt u extra hulp bij het zoeken naar een passend aanbod, meld u dan aan voor een gratis en vrijblijvend BeweegAdvies krijgen in de Plint op maandag 21 september en woensdag 23 september van 9.30 uur tot 11.30 uur.
Klik hier voor meer informatie over het BeweegAdvies. Aanmelden kan door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor mensen met een beperking die graag willen sporten, maar nog niet goed weten wat ze willen doen of welke sport bij ze past, verzorgt Team Sportservice individueel beweegadvies bij de woonvoorzieningen.
Neem hiervoor contact op met buurtsportcoach aangepast sporten Macy Hartman, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06- 41644503.

Gezonde voeding past bij een gezonde, actieve leefstijl 
Naast het promoten van het beweegaanbod, wordt ook aandacht besteed aan gezonde voeding. Daarvoor stelt het Beweegteam in samenwerking met Albert Heijn Woerden voor 10 verenigingen gratis fruit beschikbaar, wat zij kunnen uitdelen aan hun leden en bezoekers. De gratis gevarieerde fruitpakketten kunnen op zaterdag 26 september worden opgehaald door 10 sportverenigingen. Exacte tijdstip en locatie volgt nog. Wilt u een fruitpakket ontvangen voor uw sportvereniging/organisatie? Wij horen het graag, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . 

Gezonde rookvrije sportomgeving  
Ook geven wij graag extra aandacht aan de gezonde sportomgeving bij de rookvrije sportverenigingen in Woerden. Beweegteam Woerden promoot een rookvrije sportomgeving door de verenigingen te stimuleren en te helpen een rookvrije sportomgeving te worden. Wij streven naar een hele rookvrije sport in 2025! Willen jullie als vereniging ook toewerken naar een geheel of gedeeltelijk rookvrije club? Neem dan contact op met Linda van Amerongen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Klik hier voor meer informatie. 

Activiteiten voor de jeugd: basisonderwijs
In het basisonderwijs kunnen kinderen in de klas meedoen met korte beweegfilmpjes die het Beweegteam heeft gemaakt. Op ons Youtubekanaal is een afspeellijst te vinden met video’s van de afgelopen jaren. Leerkrachten kunnen zelf leuke video’s kiezen om tijdens de NSW en daarna te gebruiken als beweegtussendoortje. Ook zijn er enkele video’s toegevoegd aan deze lijst, waarbij bewegen en rekenen wordt gecombineerd. Met deze video’s kun vooral kleuters en kinderen van groep 3 op een actieve manier spelen met getallen. De afspeellijst met beweegvideo’s is hier te vinden: https://www.youtube.com/playlist?list=PLjxRzBkz8fb6nHM-BqJkCW_uFJp0bhfe4   . Aanmelden voor de activiteiten is dit jaar niet nodig. Wel horen we graag aan welke activiteiten uw school heeft meegedaan. 

Daarnaast kunnen kinderen uit het basisonderwijs natuurlijk deelnemen aan het 'Ik neem je mee', 'Vereniging in de school' en onze reguliere activiteiten, zoals het Speelbos in wijkpark Molenvliet en de Speelgarage in de Hobbemastraat op woensdagmiddag. 

Activiteit voor senioren: Eerste Rollatorloop in Woerden
Speciaal voor de bewoners van ’t Oude Landt organiseert stichting Samen voor Woerden, in samenwerking met het Beweegteam, de eerste Woerdense Rollatorloop op zaterdagochtend 19 september van 10 tot 12 uur. Voor meer informatie hierover, kunt u contact opnemen met Samen voor Woerden, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Daarnaast kunnen de senioren natuurlijk ook deelnemen aan het 'Ik neem je mee' en 'Woerden Wandelt'. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Daan van Koert, combinatiefunctionaris Beweegteam Woerden, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

0
0
0
s2sdefault
Clear filters

Zoek je sport

Je kunt al het sport- en beweegaanbod terugvinden op de volgende pagina:

Zoek eenvoudig naar sportaanbod wat bij jou past!

Social Media