Gaan jullie ook lekker aan de slag tijdens de Landelijke Opschoondag?

februari 14, 2019

Op zaterdag 23 maart is de 17e Landelijke Opschoondag. Dan organiseren mensen door het hele land opschoonacties om hun buurt of straat schoon te maken. Als spor

INSCHRIJVEN VOORJAARSVAKANTIE 2019

februari 12, 2019

In de voorjaarsvakantie organiseert het Beweegteam weer verschillende activiteiten voor kinderen uit de groepen 1 t/m 8 van de basisschool.   Woerden: M

Een nieuwe koers voor Welzijn Woerden

februari 05, 2019

PERSBERICHT Woerden, 5 februari 2019 Betreft: Welzijn Woerden heeft afspraken gemaakt met de gemeente over een nieuwe koers   Beste relatie,  De

Woerden In Balans start met valpreventieprogramma

januari 04, 2019

Vallen bij oudere mensen is een groot gezondheids- en maatschappelijk probleem. De gevolgen voor de gezondheid en mobiliteit zijn groot. Woerden in Balans is ee

Wandelgroepen in Woerden

december 19, 2018

In onderstaand overzicht  ziet u de diverse wandelgroepen in Woerden. Mocht u betrokken zijn bij een groep die nog niet is genoemd, vernemen we dat graag.

Een nieuwe koers voor Welzijn Woerden

PERSBERICHT

Woerden, 5 februari 2019

Betreft: Welzijn Woerden heeft afspraken gemaakt met de gemeente over een nieuwe koers

 

Beste relatie, 

De gemeente heeft nieuw beleid.Welzijn Woerden en de gemeente hebben daarom nieuwe afspraken met elkaar gemaakt. Het resultaat is dat de dienstverlening van Welzijn Woerden anders wordt georganiseerd in de loop van dit jaar. 
Eén van de belangrijkste nieuwe afspraken is dat de gemeente meer in wil zetten op 'preventie'. In nauw samenspel met vrijwilligers(organisaties) in de gemeente gaan wij vanuit het principe 'samenkracht' een impuls geven aan onder andere het verbinden van vrijwilligers aan vrijwilligersorganisaties, vragen van inwoners over vrijwillige inzet en het opleiden en waarderen van vrijwilligers. Dit gaan we doen onder de naam van 'Hart voor Woerden'. De vrijwilligersdiensten zoals Graag Gedaan, Plusbus, Thuisadministratie, Telefooncirkel, Bij Rembrandt en Op de koffie zijn een onderdeel van het aanbod van Hart voor Woerden. 

Woerden Wijzer
Zoals u wellicht al hebt vernomen gaat WoerdenWijzer een ontwikkeling doormaken waardoor zij ondersteuning dichtbij gaat bieden aan de inwoners uit Woerden. Een mooie ontwikkeling die de inwoners ten goede komt. De welzijnscoach en de mantelzorgondersteuning gaan daarbij aansluiten. In de komende periode zult u onze collega's zien werken vanuit WoerdenWijzer. 

Beweegteam
Ook het Beweegteam gaat een ontwikkeling doormaken. Samen met de sportorganisaties, scholen en cultuurorganisaties wordt een programma ontwikkeld voor het nieuwe schooljaar en de organisatie die daarbij hoort wordt in de komende maanden opgezet. 

Nieuwe naam
Het bovenstaande betekent dat de Stichting Welzijn Woerden medio dit jaar haar naam gaat wijzigen in Hart voor Woerden en dat het Beweegteam een eigenstandige stichting wordt. 

Huizen van Woerden
De gemeente ontwikkelt op dit moment beleid rondom het welzijnswerk in de wijken en dorpen (Sociaal Werken in de Wijk). Een onderdeel daarvan zijn Huizen van Woerden. Dit zijn plekken in de wijk waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en zelf activiteiten kunnen organiseren. De ontwikkelingen van de locaties zoals bijvoorbeeld De Plint, De Cope, Dorpshuis Harmelen en Milandhof worden door de gemeente in nauwe samewerking met de organisaties op die locaties en met inwoners en vrijwilligers, opgepakt. 

Toekomst
Wij realiseren ons dat we hiermee een tijdperk Welzijn Woerden afsluiten en dat we een grote stap nemen door onze organisatie op deze wijze te laten aansluiten op de koers van de gemeente. Door onszelf op bovengenoemde wijze in te richten leggen we met elkaar een mooie basis voor de toekomst op op doorte bouwen samen met u. 

Met vriendelijke groet,

Team Welzijn Woerden

 

0
0
0
s2sdefault

Kies je Sport

Op zoek naar sport- en beweegaanbod wat bij jou past?

Zoek hier jouw sport!

Social Media

This website is protected by RSFirewall!, the firewall solution for Joomla!