• Welkom>
    Welkom
    op de website van het beweegteam

Bronzen certificaat voor de gezonde sportkantine van JAV Athloi Harmelen

De Harmelense jeugdatletiekvereniging JAV Athloi is de eerste gezonde sportkantine in Harmelen. De vereniging heeft het bronzen certificaat van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laten zij zien dat zij een omgeving hebben gecreëerd waarin gezond eten en drinken gemakkelijk is. Het certificaat is vanmiddag om 12 uur persoonlijk uitgereikt door wethouder
Arjan Noorthoek bij de vereniging op Sportpark Bijleveld na afloop van de onderlinge wedstrijden.

Vanzelfsprekend gezonder aanbod

Voor de atletiekvereniging was het een vanzelfsprekendheid om het gezonde certificaat in de wacht te slepen. In de sportkantine werd het lekkere en gezonde aanbod van fruit, nootjes en vruchten al verkocht tijdens de onderlinge wedstrijden en de cross wedstrijden. Ook de koffie, thee en het water waren al vaste prik.

Samen met onze collega Linda en het landelijke initiatief Team:Fit is er nog een aantal stappen ondernomen om het certificaat officieel toegekend te krijgen. Zo heeft de vereniging het hele assortiment in kaart gebracht middels de Kantinescan. Een enkele evergreen heeft plaats moeten maken voor het gezondere alternatief de brosse eierkoek, de prijslijst is geüpdate en er zijn posters opgehangen om het water drinken extra te stimuleren. Ook is het Gezonde Sportkantinebeleid gepubliceerd op de website. Het beleid laat duidelijk zien hoe de organisatie er ook op de lange termijn voor zorgt dat de kantine gezond blijft.

‘We vinden het belangrijk dat het aanbod en de uitstraling in het clubhuis gezonder zijn, omdat dit bijdraagt aan de gezonde ontwikkeling en leefstijl van onze leden en bezoekers. Wij hebben de ambitie om de sportieve omgeving waar onze leden en bezoekers zich in bevinden, een omgeving te laten zijn met een gezonde uitstraling die gezonder gedrag stimuleert’, aldus Angelique Methorst,bestuurslid van de vereniging.

Meer onderwerpen op de agenda

Naast een gezonder aanbod in de kantine, staat ook het rookbeleid bij Athloi hoog op de agenda. De club is vanaf het begin van dit jaar geheel rookvrij. Ook daarmee is de sportvereniging de eerste vereniging in Harmelen. Zo geeft de vereniging niet alleen het goede voorbeeld in de kantine, maar ook op de rest van het terrein en worden de kinderen beschermt tegen ongezonde verleidingen.
Ook promoot de vereniging de veiligheid binnen de club en is er tevens een gecertificeerd NOC*NSF vertrouwenscontactpersoon binnen het team van vrijwilligers bij Athloi.

Meer verenigingen

JAV Athloi is met hun gezonde kantine de derde sportkantine in de gemeente Woerden die is gecertificeerd met het gezonde kantinecertificaat. In december 2018 kreeg de Woerdense Tennis Vereniging Cromwijck ook al het bronzen certificaat uitgereikt en in juli 2019 ontving de atletiekvereniging AV Clytoneus het zilveren certificaat. Willen jullie op de club ook met een gezondere sportkantine aan de slag, neem dan contact op met Linda van Amerongen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

0
0
0
s2sdefault
Grid view
List view
Clear filters

Zoek je sport

Je kunt al het sport- en beweegaanbod terugvinden op de volgende pagina:

Zoek eenvoudig naar sportaanbod wat bij jou past!

Social Media