Gemeente Woerden helpt maatschappelijke organisaties met hoge energiekosten

De gemeente Woerden kent vanaf 18 juli een nieuwe subsidieregeling om maatschappelijke organisaties te helpen met de gestegen energielasten en met energie besparen. Deze regeling draagt bij aan een duurzaam en financieel gezond verenigingsleven in Woerden.

Het afgelopen jaar zijn de energiekosten flink gestegen. Veel maatschappelijke organisaties in Woerden hebben hier dagelijks mee te maken. Wethouder Jacques Rozendaal (armoedebeleid en jeugd): “Het is niet de bedoeling dat verenigingen door de hoge energiekosten hun activiteiten niet langer kunnen aanbieden. Daarom gaat de gemeente Woerden hen ondersteunen.”

Maatschappelijke organisaties kunnen subsidie aanvragen om de hoge energierekening te compenseren. Als ze een eigen pand hebben, kunnen ze ook subsidie aanvragen om hun pand te verduurzamen. Beide subsidies kunnen worden aangevraagd op de website van de gemeente Woerden, via onderstaande links.

Hier kan je subsidie verhoogde energiekosten aanvragen (uiterlijk 30 september 2023):

https://www.woerden.nl/Subsidie/Energiekosten_maatschappelijke_organisaties

Hier kan je de subsidie verduurzaming pand aanvragen (uiterlijk 31 december 2023):

https://www.woerden.nl/Subsidie/Verduurzaming_maatschappelijke_organisaties

 

Meer maatregelen

De regeling voor maatschappelijke organisaties maakt deel uit van een breder pakket aan maatregelen. Zo komt er een regeling om inwoners met een laag inkomen financiële ondersteuning te bieden én te helpen met verduurzamen. Bijvoorbeeld gratis advies van een energiecoach, een klushulp die de woning verbetert of witgoed dat vervangen wordt door nieuwe energiezuinige apparaten.

In totaal heeft de gemeenteraad € 1.000.000 vrijgemaakt om maatschappelijke organisaties én inwoners te ondersteunen. Dit maatregelenpakket zorgt voor een lagere CO2-uitstoot en lagere energierekeningen voor maatschappelijke organisaties en inwoners in Woerden.