Online training valpreventie 31 januari

Vallen is bij oudere mensen een groot gezondheids- en maatschappelijk probleem. Elke 5 minuten belandt een 65-plusser op de Spoedeisende Hulp na een valongeval.

 

Een valongeval heeft veel impact op de zelfredzaamheid van ouderen, het langer thuis kunnen wonen en de kwaliteit van leven. De directe medische zorgkosten van valongevallen schoten in 2020 al door de 1 miljard euro.

Het blijkt dat vrouwen over het algemeen vaker vallen dan mannen. Ook neemt de kans op vallen toe met de leeftijd. Mensen met botontkalking (osteoporose) hebben meer kans om te vallen omdat de botten zwakker worden en kunnen breken. Ook mensen die een periode ziek of minder mobiel zijn geweest hebben meer kans om te vallen omdat de spierkracht en conditie minder worden in zo’n periode. Om die reden is er ook een hoger valrisico bij mensen die onvoldoende bewegen.

Valpreventie

Een eerste belangrijke stap voor effectieve valpreventie is het bereiken van de juiste doelgroep en hen geschikte ondersteuning bieden. Daarom organiseren we in Woerden met diverse organisaties valpreventiecursussen speciaal voor ouderen.
Ook professionals in het sociaal domein die met ouderen werken, kunnen een belangrijke rol vervullen. Speciaal voor hen bieden we vanuit het Beweegteam Woerden samen met VeiligheidNL een gratis online training ‘Voorkom vallen’.

 

De online training vindt plaats op: dinsdag 31 januari 2023 van 19.30-21.00 uur.
De training wordt gegeven door de ervaren docent Marjolein Kuijt namens Veiligheid NL.

Interesse of meer informatie?

Als u interesse heeft om deel te nemen aan deze training horen we dat graag. U kunt uw aanmelding mailen naar maarten@beweegteamwoerden.nl. Maximaal 2 deelnemers per organisatie. Meer informatie kunt u ook hier lezen of u kunt bellen naar 06-34443230.