Start OldStars Tennis in Harmelen

Nog voordat de coronacrisis uitbrak, op dinsdag 11 februari 2020, heeft een opstartbijeenkomst plaats gevonden voor OldStars tennis bij LTV Triaq in Harmelen. Samen met het bestuur en de tennistrainers van de vereniging en met het Ouderenfonds als samenwerkingspartner, hebben wij daarna voorbereidingen getroffen om te gaan starten met dit nieuwe sportaanbod, speciaal voor de doelgroep 55+. In verband met de uitbraak van de coronacrisis hebben wij deze voorbereidingen moeten staken en is OldStars Tennis nog niet gestart. We hopen dat we dit in het voorjaar van 2021 alsnog kunnen gaan doen.

Wat is OldStars Tennis?

Het Nationaal Ouderenfonds en haar partners Menzis en Van Boxtel houden met OldStars.nl ouderen in beweging en geeft ouderen de mogelijkheid om de sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren. Met OldStars tennis wordt een aangepaste spelvorm aangeboden voor tennis op latere leeftijd. Deze aangepaste spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen op de tennisbaan. Bij deze spelvorm wordt gebruik gemaakt van het Athletic Skills Model van beweegstrateeg René Wormhoudt.

Er wordt bij OldStars Tennis gespeeld met een groene bal volgens de bekende spelregels, met de volgende aanpasmogelijkheden:

  • dubbelspel op enkelveld
  • derde persoon draait in na kantwissel (bij oneven games)
  • onderhands serveren
  • de bal mag 2 keer stuiteren
  • 40-40 = winnen punt
  • lengte set: 4 gewonnen games, bij 3-3 tie-break

Daarnaast is er aandacht voor beweegvormen via het Athletic Skills Model. Deze lesvormen staan onder begeleiding van een OldStars begeleid(st)er en/ of trainer. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich op de leeftijdsgroep 60+.

Vragen of meer informatie?

Wilt u meer weten over dit project in Woerden/Harmelen? Dan kunt u contact opnemen met onze collega Stephan Hoes, door te mailen naar stephan@beweegteamwoerden.nl.