Inschrijven Sinterklaas activiteiten

Sinterklaas en zijn Pieten zijn weer in Nederland!

In de week van 27 november worden in Harmelen, Woerden en Kamerik gymzalen omgetoverd tot Pietenschool, waar alle kinderen uit groep 1 t/m 4 hun Pietenkunsten kunnen komen vertonen!

Lijkt het jou leuk om pakjes te bezorgen in de schoorsteen, over smalle daken te lopen, in touwen te zwaaien of te dansen op Sinterklaasliedjes?

!!! VOL !!! Maandag 27 november 2017, gymzaal de Kroon (Harmelen), 15:00 uur - 16:00 uur. !!! VOL !!!

- Donderdag 30 november 2017, gymzaal Bulwijk (Woerden), 16:00 uur - 17:00 uur

- Vrijdag 1 december 2017, gymzaal Schulenburch (Kamerik), 16:00 uur - 17:00 uur.

website woerden website kamerik
 
Inschrijven voor de Sinterkids in Harmelen is niet meer mogelijk. We hebben het maximale aantal deelnemers bereikt.

Uitnodiging thema-avond Gedrag geen probleem!

Bijna elke trainer of begeleider loopt er tegenaan. Kinderen en jongeren met gedragsproblemen. Bij het ene kind zijn deze erger en moeilijker om mee om te gaan tijdens een training dan bij het andere. Tijdens de gratis workshop ‘Gedrag (g)een probleem!’ krijgen trainers / coaches van verenigingen handvatten om hiermee om te gaan. Het resultaat? Een veiliger sportklimaat voor trainers en sporters.

Kaderleden, trainers en coaches van verenigingen uit de gemeente Woerden zijn welkom om deze workshop bij te wonen op dinsdag 21 november 2017 van 18.45 tot 21.15 uur. Locatie is de gymzaal van de Andersenschool, Dr. Kuyperlaan 17 in Woerden. Aanmelden is verplicht en kan door een e-mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Workshop
Het kan moeilijk zijn om kinderen met gedragsproblemen al dan niet veroorzaakt door een beperking van de juiste begeleiding te voorzien. Het is lastig om als trainer niet uit je slof te schieten als een speler voor de zoveelste keer niet oplet. Hoe is probleemgedrag te voorkomen? En hoe in te grijpen als het toch mis gaat? Dit zijn vragen die centraal staan in de workshop. De workshop wordt gegeven door Arjan Pruim, expert op het gebied van omgaan met probleemgedrag.

Interactief
Het wordt een interactieve avond met de nadruk op hoe theorie in de praktijk gebruikt kan worden. De avond vindt plaats in een zaal, maar is ook bedoeld voor sportverenigingen die buiten actief zijn. Zowel verenigingen met een ‘speciaal’ aanbod als verenigingen met regulier aanbod die kinderen en/of jongeren met gedragsproblemen in hun teams hebben, zijn welkom.

Aanmelden en meer informatie
Kaderleden, trainers en coaches van verenigingen uit de gemeente Woerden zijn welkom en kunnen de workshop gratis bijwonen. Aanmelden kan tot en met 14 november door een e-mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Deelnemers dienen in sportkleding te komen.

Met vragen of voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Elzemieke van Empel van Team Sportservice provincie Utrecht via telefoonnummer 030 – 209 99 98 of e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De workshop wordt georganiseerd door Team Sportservice provincie Utrecht, Beweegteam Woerden en Link2Sport in samenwerking met het Hanze Instituut voor Sportstudies.

Gedrag Geen Probleem afbeelding

 

Stapjefitter weer begonnen!

sf-logo

Stapjefitter is een programma waarin mensen met een uitkering en ongezonde leefgewoonten en mogelijk onvoldoende vaardigheden in de Nederlandse taal, groepsgewijs actief aan de slag gaan met hun eet- en beweeggedrag en actieve deelname in de samenleving. De nieuwe Stapjefitter groep is maandag 23 oktober weer begonnen met de eerste lessen in gezonde voeding, gegeven door Buurtsportcoach Voeding en Gezondheid Linda Oskam. Op donderdagochtenden krijgt de groep een actieve beweegles op het terrein van atletiekvereniging Clytoneus, onder leiding van fysiotherapeut Sjaak Vermeulen van Fysiomaatschap Woerden. Later in het programma staan nog lessen participatie op het programma, die worden verzorgd door Saskia Hijzelendoorn, welzijnsconsulente bij Welzijn Woerden. 

Inhoud van het programma

Stapjefitter is een 18 weken durende interventie die inspeelt op het verbeteren van gezondere voedingsgewoontes, verantwoord sport- en beweeggedrag, meer contacten met andere mensen door het ondernemen van activiteiten, dan wel het doen van vrijwilligerswerk en mogelijk het verbeteren van de Nederlandse taal. De doelgroep betreft re-integratie cliënten uit de participatieladder treden 1-2 met een ongezonde leefstijl – deels met een achterstand in hun kennis van de Nederlandse taal. De trainingsvorm in groepsverband is de eerste stap om isolatie te doorbreken en/of het sociale netwerk te vergroten. Deelnemers wonen daarbij wekelijks een voorlichtingsbijeenkomst bij m.b.t. sport en bewegen, gezonde voeding en sociaal participeren. Daarnaast wordt een tweede bijeenkomst georganiseerd waarbij men diverse sport- en beweegvormen krijgt aangeboden. Nadruk ligt hierbij op het leren samenwerken.

De groepsgrootte van 12 tot 16 deelnemers is afgestemd op het verwachte niveau van de deelnemers (de geconstateerde status op de participatieladder wordt hierbij als vertrekpunt gezien).

Samenwerkingspartners
De kracht van Stapjefitter is dat verschillende disciplines die zich bezig houden met re-integratie de handen ineen slaan. Het project is ontwikkeld door Welzijn Woerden ism Woerden Actief.  Voor de uitvoeringsfase wordt samengewerkt met Ferm Werk voor de werving, een taalaanbieder voor het taalonderwijs en Fysiotherapeutenmaatschap Woerden voor de fitheidstesten, beweegactiviteiten en coördinatie. Ook de welzijnsorganisatie en een lokale sportvereniging zijn betrokken, zij bieden de locatie voor de activiteiten gegeven en het team van docenten.
We sluiten zo veel mogelijk aan bij bestaande samenwerkingsstructuren.

Erkende interventie
Stapjefitter is in december 2016 door Kenniscentrum Sport erkend als ‘Goed Beschreven interventie’.

Oud-deelneemster: ‘Ik ben door mijn deelname aan Stapjefitter inmiddels 10 kilo ben afgevallen. Ik voel me sterker en mijn dagelijkse handelingen  gaan steeds makkelijker. Ik krijg meer zelfvertrouwen en het is makkelijker geworden om de dagen af te kunnen sluiten met een positieve gebeurtenis. En zo kan ik nog wel doorgaan met vruchten plukken…! Dank jullie wel!

Voor meer informatie over Stapjefitter, neem contact op met Maarten Stiggelbout,  e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.