Inschrijven activiteiten herfstvakantie

Van 16 t/m 20 oktober hebben alle basisscholen binnen de gemeente Woerden herfstvakantie. Op maandag 16, woensdag 18 en donderdag 19 oktober organiseert het Beweegteam sportieve activiteiten voor kinderen uit groep 3 t/m 8.

Op maandag 16 oktober starten we de vakantieweek in Harmelen. Sporthal de Kroon wordt omgetoverd tot speeljungle, waar jij echt even de beest uit kunt hangen!

Op woensdag 18 oktober staan zowel Kamerik als Zegveld op het programma. In Kamerik zijn wij in de ochtend te gast in sporthal de Schulenburch en in de middag in de Milandhof te Zegveld. Ook op woensdag staan twee uitdagende Junglefun activiteiten op het programma.

We sluiten de week af in Woerden, sporthal de Snellerpoort is dan de 'place to be'. In Woerden staat op donderdag 19 oktober Indoor Speelfun op het programma. Grote stormbanen en andere luchtkussens vormen een fantastische speeltuin in de Snellerpoort.

Meer informatie over de activiteiten? Klik op de link hiernaast: info Harmelen/Kamerik/Zegveld  of  info Woerden

Of schrijf je direct in door op een van onderstaande balken te klikken.

website harmelen     website kamerik

website zegveld     website woerden

Interview met de vertrouwenspersoon van Mobilee: Anja Boot

Leden, vrijwilligers, bestuursleden en bezoekers moeten zich welkom voelen op een sportvereniging om met plezier te kunnen sporten. En mocht er toch iets zijn, dan is het fijn als het voor iedereen snel duidelijk is, voor wat je bij wie terecht kunt.
Het Beweegteam wil verenigingen ondersteunen op een laagdrempelige manier gastvrijheid uit te stralen en tegelijkertijd ook te laten zien dat er niet wordt weggekeken bij problemen. Zo hopen we het positieve te benadrukken (Je bent welkom bij gastvrije Woerdense sportclubs om lekker te sporten!) en de vertrouwenspersonen op een warme manier voor het voetlicht te brengen.

Voor dit interview is medewerking verleend door Anja Boot, de vertrouwenspersoon van Mobilee.

Waarom bent u vertrouwenspersoon geworden?

Ik heb vanaf mijn 3e zelf geturnd en ik heb lange tijd lesgegeven bij Houvast en later bij Mobilee (Mobilee is in juli 2000 ontstaan uit een fusie van de Woerdense gymnastiekverenigingen Bato en Houvast). Toen ik daar, in verband met mijn werk, mee stopte ben ik altijd betrokken gebleven via de activiteitencommissie. Ik draag de vereniging dan ook een warm hart toe. Daarom was het voor mij heel vanzelfsprekend om ‘ja’ te zeggen tegen deze functie toen ik daarvoor gevraagd werd.

Wat voor vragen stellen mensen?

Sporters, ouders en sportdocenten: iedereen kan bij mij aankloppen als ze ergens mee zitten wat te maken heeft met het sporten bij Mobilee. Soms komen er hele praktische vragen, bijvoorbeeld als het voor ouders niet duidelijk is met wie ze contact op moeten nemen. Dit zijn dan vragen zoals: ‘Mijn kind wil graag komen sporten, hebben jullie een wachtlijst?’ Die vragen horen niet bij mij, maar die stuur ik wel door naar de juiste contactpersoon. Andere vragen gaan bijvoorbeeld over de omgang tussen leden onderling of de omgang tussen leidster en kind. Deze zaken moeten goed en veilig verlopen. Ik neem mijn rol daarin heel serieus. Alle leden moeten met een veilig en goed gevoel bij Mobilee kunnen komen sporten. Sportief gedrag binnen en buiten de zaal is van groot belang!

Wat doet u als vertrouwenspersoon?

Wanneer ik benaderd word, luister ik naar het verhaal en bedenk ik waar deze vraag hoort. Ik pak de zaak op en ga ik het gesprek aan om de vraag helder te krijgen. Dan kijk ik (in overleg met de vraagsteller) verder binnen de vereniging met wie ik het gesprek aan moet gaan om het probleem daadwerkelijk op te kunnen lossen.

Komt het weleens voor dat u er zelf niet uitkomt?

In overleg met de vraagsteller neem ik eigenlijk altijd contact op met de voorzitter van de vereniging. Samen met de voorzitter maak ik een plan hoe we de zaak oppakken en welke partijen hiervoor betrokken moeten worden. Op deze manier komen we vaak tot gesprekken die helpen het probleem op te lossen. Natuurlijk blijven er soms ook situaties die niet naar ieders tevredenheid opgelost kunnen worden. Als dat gebeurt, dan is het mogelijk dat een sporter stopt met sporten bij die les. Dan kunnen we kijken of de sporter in een andere les past. En tot slot is er nog een vertrouwenspersoon bij de KNGU waar we altijd een beroep op kunnen doen.  

Hoe komen mensen bij u terecht?

Mijn naam en telefoonnummer staan op de site van Mobilee. Dat maakt het voor mensen makkelijk om mij te benaderen.
Het is heel belangrijk dat de vertrouwenspersoon eenvoudig en laagdrempelig te benaderen is, zodat zaken op tijd opgepakt kunnen worden. Ik ga liever preventief het gesprek aan zodat er nog makkelijk tot een oplossing gekomen kan worden, dan dat de spanningen te hoog oplopen.


Wat vindt u waardevol aan deze functie?

Ik vind het belangrijk dat iedereen binnen een vereniging zich inzet om kinderen en andere leden een fijn sportmoment te geven, waarin ze zowel sportief maar ook persoonlijk groeien. Dit kan alleen in een veilige omgeving en daar hoop ik aan bij te dragen.

Wat maakt u zo geschikt als vertrouwenspersoon?

Door mijn werk in de jeugdzorg ben ik me bewust van de risico’s die er zijn wanneer je met (jonge) kinderen werkt. Ik denk verder dat een vertrouwenspersoon betrouwbaar en discreet moet zijn, goed moet kunnen luisteren en de vraag moet kunnen verhelderen. Daarnaast is het van belang om een zo neutraal mogelijke positie in te nemen op de club. En je moet natuurlijk altijd het belang van de sporter centraal stellen.

Vindt u dat elke vereniging een vertrouwenspersoon moet hebben?

Ik denk zeker dat het goed is om bij elke vereniging, hoe groot of hoe klein die ook is, iemand te hebben waar iemand in alle veiligheid zijn of haar verhaal kwijt kan. Sommige zaken kunnen namelijk lastig zijn om rechtstreeks tegen een ander te zeggen. Of sommige zaken zijn al eens gezegd, maar daar is dan niets mee gedaan. Dan moet je dat opnieuw aan durven en kunnen geven.

Heb je een sportieve, wijze raad voor de Woerdense bevolking?

Iedereen heeft te maken met drukke tijden tegenwoordig, zelfs kinderen op jonge leeftijd al. Het is goed om even je hoofd leeg te maken en onbezorgd te kunnen sporten, want sporten is een combinatie van inspanning en ontspanning. Kies wat bij jou past! Volg je gevoel bij het sporten en weet dat je bij twijfel altijd contact op kunt nemen met een vertrouwenspersoon.

Dank voor je medewerking Anja! 

 

 

Sporten in de klas - dag 5

Jammer! Alweer de laatste dag van Sporten in de klas 2017. Maar… er staat nog een leuke en zware beweegvideo op het programma. Vandaag gebruiken we de tafel en worden de spierballen flink op de proef gesteld. Lukt het je om de hele aflevering met Martijn mee te doen?

Klik op de onderstaande video of op deze link: https://youtu.be/K-j4EsXHAP4