Lokaal Sportakkoord

Samen naar een nieuw Sportakkoord voor Woerden 2023-2026!

Sportakkoord 2.0

Op dinsdag 13 juni 2023 hebben we, samen met vertegenwoordigers van diverse sportverenigingen, commerciële sportaanbieders, het onderwijs, Team Sportservice provincie Utrecht, Gemeente Woerden en Wij zijn Woerden een start gemaakt met de doorontwikkeling van het Woerdense Lokale Sportakkoord.

Dit doen we aan de hand van de volgende landelijke thema’s:

  1. Inclusie en diversiteit in de sport
  2. Sociaal veilige sport
  3. Vitale sportaanbieders
  4. Vaardig in bewegen
  5. Ruimte voor sport en bewegen
  6. Maatschappelijke waarde van (top)sport.

Het uitgangspunt is dat sporten en bewegen voor iedereen in Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld vanzelfsprekend, leuk en veilig zou moeten zijn.

Hiervoor zijn mooie plannen en ideeën op papier gezet. Dit is verder uitgewerkt tot een concrete tweede versie van het Lokale Sportakkoord. 
Klik hier om Sportakkoord 2.0 te lezen. In de afgelopen maanden zijn de verschillende werkgroepen bij elkaar gekomen. De notulen van die bijeenkomsten leest u in het oranje vak hieronder. 

Bijeenkomst 6 februari 
Dinsdagavond 6 februari is een plenaire bijeenkomst gehouden met alle betrokkenen. Tijdens die bijeenkomst is een toelichting gegeven op het verloop van het Lokale Sportakkoord tot nu toe en is er in verschillende werkgroepen ook gesproken over de toekomstige plannen. Het verslag van de werkgroepen en de presentatie van de avond kunt u hieronder terugvinden.

Wilt u een aanvraag indienen?

Om subsidie uit het Lokale Sportakkoord aan te vragen, kunt u een aanvraag indienen. Dat kunt u doen door hier het budgetaanvraagformulier te downloaden, in te vullen en retour te sturen naar katinka@beweegteamwoerden.nl. Het Beweegteam zal vervolgens contact met u opnemen over uw aanvraag en de verdere procedure. 

Landelijke ambities

Wil je meer lezen over de landelijke ambities van het Sportakkoord, waarmee de sport in Nederland wordt versterkt? En wil je meer informatie en tips over wat het Sportakkoord voor jou kan betekenen als ondernemer of sportvereniging? 
Lees dan verder op: https://www.sportakkoord.nl/

Terugblik naar Sportakkoord 1

Ben je benieuwd naar het vorige Sportakkoord deel 1? Dat is nog te lezen via onderstaande link: 
> Klik hier om het Lokale Sportakkoord van Woerden te lezen en/of te downloaden.

We hebben de resultaten van het Sportakkoord 1.0 voor je op een rijtje gezet. In dit document lees je de uitkomsten.

Het LSA is een levend document, meedenken en meedoen is binnen alle deelakkoorden altijd mogelijk! 

Heeft u interesse om deel te nemen aan (één van) de werkgroepen of wilt u meer informatie ontvangen over het Woerdense Sportakkoord? Neem dan contact op met Rita Zwiers van Beweegteam Woerden, door te mailen naar rita@beweegteamwoerden.nl

Notulen bijeenkomsten

Hieronder leest u de notulen van de bijeenkomsten voor het Sportakkoord 2.0. Heeft u vragen over bijeenkomsten of groepen die voor juni 2023 hebben plaatsgevonden, dan kunt u hierover contact opnemen met het Beweegteam.