Nieuwe vouchermodule voor Sjors-activiteiten voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen

Het talentstimuleringsprogramma ‘Sjors, ontdek je talent!’ wordt dit schooljaar voor het zesde jaar op rij georganiseerd. ‘Sjors, ontdek je talent’ is een initiatief van het Beweegteam Woerden om kinderen van 4-12 jaar de kans te geven hun eigen unieke talenten te ontdekken. Het Beweegteam werkt in dit talentstimuleringsprogramma samen met de basisscholen, het KUVO, het Klooster, de TechnoHUB, de sportverenigingen en vele andere aanbieders. Samen bieden zij bijna 550 activiteiten aan waar kinderen gedurende het hele schooljaar op een laagdrempelige manier aan mee kunnen doen.

Nieuwe vouchermodule

Het Beweegteam wil ‘Sjors, ontdek je talent!’ dit schooljaar nog toegankelijker maken voor kinderen die door financiële redenen eerder (nog) niet mee konden doen. Ondanks dat veel activiteiten al gratis zijn én het Beweegteam ook altijd een klein budget gereserveerd had voor kinderen die hiervoor werden aangemeld door de basisschool, is er nu nog een andere mogelijkheid ontwikkeld om deze kinderen te ondersteunen. Dit gebeurt met een speciale ‘vouchermodule’. Met dank aan het VSB Fonds Woerden zijn er 350 unieke vouchers ter waarde van €15,- beschikbaar gesteld, die online verzilverd kunnen worden, door degene die een voucher (persoonlijk) heeft ontvangen.

Samenwerkingspartners

De vouchers worden gericht uitgedeeld door de directies en intern begeleiders van basisscholen, Stichting Leergeld Groene Hart, Kwadraad, Vluchtelingen Steunpunt Groene Hart, SchuldHulpMaatje en WoerdenWijzer. Deze partijen selecteren zelf de ouder(s)/verzorger(s) van kinderen, op basis van hun eigen inschatting en gegevens.

Bovendien kunnen deze partijen de ouder(s)/verzorger(s) ook doorverwijzen naar andere organisaties in de gemeente Woerden die hulp en ondersteuning bieden bij geldzorgen, zoals minimaregelingen, mogelijkheden voor het betalen van de contributie voor een (sport)vereniging of hulp bij de financiële administratie. Een overzicht van deze organisaties is ook terug te vinden in het Sjors-boekje en op https://www.doemeeinwoerden.nl/geldzorgen-er-is-hulp-en-ondersteuning-in-de-gemeente-woerden.

 

Steuntje in de rug

Het Beweegteam hoopt met de nieuwe vouchermodule de kinderen te bereiken die zonder de voucher niet mee zouden kunnen doen aan een betaalde Sjors-activiteit. Daarnaast kan de module ook een steuntje in de rug zijn voor inwoners om meer te weten te komen over de ondersteuningsmogelijkheden in de gemeente Woerden en de drempel te verlagen om hulp in te schakelen bij geldzorgen.