Blijf Bewegen Box

Voor kinderen van het basisonderwijs heeft het Beweegteam Woerden de erkende methode Sportsterren. De kisten met speelmaterialen rouleren tussen de scholen en in elke kist zit ander speelmateriaal. Ook voor de BSO’s is er een aparte variant van door wisselende kisten. Het concept van beweegmaterialen die doorwisselen van locaties hebben wij doorontwikkeld voor zorgaanbieders. Dit is de Blijf Bewegen Box.

 

Wat zit er in de Blijf Bewegen Box?

Uitdagende speelmaterialen nodigen uit om te gaan bewegen, zeker als deze actief worden aangeboden. In samenwerking met de zorgaanbieders en de doelgroep worden er verschillende uitnodigende en uitdagende materialen in de Box gestopt.

Daarnaast zullen er twee mappen in de Blijf Bewegen Box zitten.
De eerste map heet Spel Spelen. In deze map zitten mediakaarten die uitleggen hoe de verschillende spellen werken en wat de eventuele spelregels zijn.

De andere map heet Beter Bewegen, waarin functionele oefeningen staan. De functionele oefeningen worden onderverdeeld in drie groepen. Evenwichtsoefeningen hebben een blauw kader, krachtoefeningen hebben een rood kader en mobiliteitsoefeningen een groen kader. Voor elke oefening is waar mogelijk zowel een zittende als staande variant, zodat iedereen mee kan doen.

Door de mediakaarten is het voor bewoners/cliënten ook mogelijk om zonder begeleiding met de spellen en oefeningen aan de slag te gaan. Daarnaast geeft dit ook vrienden en familie de mogelijkheid om veilig en laagdrempelig met een bewoner/cliënt te gaan bewegen.

 

Wilt u meer informatie over de Blijf Bewegen Box?

Neem dan contact op met Daan van Koert via daan@beweegteamwoerden.nl.