Blijf stevig op de been!

Iedereen wil graag zo lang mogelijk zelfstandig wonen en de dagelijkse dingen blijven doen zoals we dat gewend zijn. Het is daarom belangrijk om in beweging te blijven en te zorgen voor een goede conditie. Uit de praktijk weten we ook dat een ongeluk soms in een klein hoekje zit en dat al vanaf een relatief jonge leeftijd het risico op vallen groter wordt. We helpen u graag fit en vitaal te blijven en het risico op een val zo klein mogelijk te houden.  

Valpreventie

Ketenaanpak velpreventie Woerden

Bepalen valrisico

Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen willen wij eerst weten hoeveel risico u heeft om te vallen. Dit noemen wij het valrisico.

Informeren en/of Interventie

Afhankelijk van uw valrisico wordt u doorverwezen naar informatie over wat u zelf kan doen om goed ter been te blijven, of doorverwezen naar een informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst brengen wij uw valrisico verder in kaart en wordt u (indien nodig) doorverwezen naar een programma om uw kans op vallen af te laten nemen. Deze programma’s heten interventies.

Regelmatig bewegen

De laatste stap is zelf regelmatig meer bewegen. U kunt op deze website tips vinden om meer te bewegen.

Inschatting valrisico

Beantwoord de onderstaande vragen en kom erachter of u een verhoogd valrisico heeft.

Bent u de afgelopen 12 maanden gevallen?JANEE
Bent u bezorgd om te vallen?JANEE
Heeft u moeite met bewegen, lopen of balans houden?JANEE

Nee op alle vragen? Klik dan hier.

Ja op één of meerdere vragen? Dan zien wij u graag bij een van onze informatiebijeenkomsten bij u in de buurt. Bekijk hieronder wanneer er een informatiebijeenkomst bij u in de buurt is. Klik hier voor meer informatie over de informatiebijeenkomsten.

Aankomende informatiebijeenkomsten

10 mei 2024,

09.00 uur tot 10.30 uur

Kievitstraat 40, Woerden

Gemeente Woerden
Beweegteam Woerden logo
Woerden Gezond logo