BSO Beweegbox

BSO-Beweegboxen is de BSO-variant van Speelpleinmethode Sportsterren van het basisonderwijs.

De BSO-Beweegboxen bieden kinderen op een leuke en kleurrijke manier structuur op het speelplein. Spelen op het plein blijft vrij en kinderen kunnen zelf kiezen wat zij gaan doen. Er zijn verschillende BSO-Beweegboxen in omloop en na elke schoolvakantie worden de boxen gewisseld van locatie. De structuur is in elke kist hetzelfde, maar de speelmaterialen zijn steeds anders. Zo worden kinderen het hele jaar door uitgedaagd om tijdens de BSO lekker te gaan bewegen op het plein!

Elke BSO-Beweegbox is opgedeeld in 4 verschillende vakken. Elk vak heeft een eigen kleur én een eigen thema. De speelmaterialen liggen verdeeld over de vakken en het thema bepaalt welke spelregels horen bij het vak. Met het stoepkrijt in de kist kun je voor het blauwe en het gele vak speelvelden maken op het speelplein. Spullen uit het blauwe en gele vak in de kist worden dan alleen in de bijbehorende vakken op het schoolplein gebruikt. Voor het zwarte en rode mag je zelf een handige plek op het plein kiezen.
Speel jij met een BSO Beweegbox op het speelplein van een school die werkt met Sportsterren, dan kun je gebruik maken van de gekleurde speelvakken op het plein.

Gezonde Kinderopvang

De Speelpleinmethode Sportsterren en de speciaal ontwikkelde BSO Beweegboxen dragen bij aan het werken aan Gezonde Kinderopvang.

Gezonde Kinderopvang is met resultaat samen werken aan gezond opgroeien. Want elk kind verdient een gezonde start. De partners van Gezonde Kinderopvang ondersteunen kinderopvangorganisaties met een scholing en een praktische aanpak. Daarmee werken organisaties structureel aan een gezonde leefstijl van kinderen en deskundigheid van medewerkers. Kijk op www.gezondekinderopvang.nl voor meer informatie over Gezonde Kinderopvang.

BSO_beweegbox

Vragen of meer informatie? 

Voor vragen over de Beweegbox neem contact op met onze collega Stephan Hoes, via stephan@beweegteamwoerden.nl