Clubkadercoaching voor beginnende trainers

Plezier en ontwikkeling zijn belangrijke factoren als het gaat om beginnen met sporten en blijven sporten. Trainers en coaches spelen daarbij een doorslaggevende rol. Dat vraagt om trainers en coaches, die niet alleen sportinhoudelijk verstand van zaken hebben, maar juist ook in pedagogisch-didactisch opzicht bekwaam zijn. Clubkadercoaching helpt een vereniging daarbij!

Wat doet een clubkadercoach?
Een clubkadercoach introduceert trainersbegeleiding bij een sportvereniging. Middels observaties van trainingen en gesprekken met de trainers, helpen zij trainers ervoor te zorgen dat iedereen plezier ervaart tijdens de training, dat de oefeningen lekker lopen en dat het sporten bij de club ook een bijdrage levert aan de sociale en persoonlijke ontwikkeling.

Clubkadercoaches bij het Beweegteam
Bij het Beweegteam zijn 4 collega’s opgeleid als Clubkadercoach. Zij kunnen gedurende één of twee seizoenen de club ondersteunen bij het opzetten en ‘normaal maken’ van trainersbegeleiding. De clubkadercoach zorgt ervoor dat na zijn/haar vertrek deze rol wordt overgenomen door trainersbegeleiders van de club zelf.

Interesse trainershandboek?
Ben of ken jij een (beginnende) trainer die meer wilt weten over training geven? Goed nieuws! Het Beweegteam heeft een handboek ontwikkeld voor de beginnende trainer. In dit handboek staat alle informatie die een beginnende trainer kan gebruiken. Elk onderdeel wordt ingeleid door een stuk theorie, gevolgd door praktische informatie hoe de theorie kan worden  toegepast in een training. Interesse? Neem dan gauw contact met ons op!

Interesse of meer weten over clubkadercoaching?
Neem contact op met Katinka Meiborg via katinka@beweegteamwoerden.nl