Promoot jullie sportaanbod op DoeMeeInWoerden.nl

In navolging van het succesvolle project ‘Sjors, ontdek je talent!’ binnen het basisonderwijs is er sinds 2022 ook kennismakingsaanbod voor alle andere leeftijden! Zo is er een totaal aanbod voor Woerdenaren van alle leeftijden, van jong tot oud!

Voor dit project werkt het Beweegteam samen met diverse lokale partijen en samenwerkingsverbanden, zoals een groot aantal sportverenigingen en -aanbieders, cultuuraanbieders en de werkgroepen van het Lokale Sportakkoord. DoeMeeInWoerden.nl wordt gefinancierd door de gemeente Woerden. Hieronder leest u hoe u als vereniging ook kunt meedoen om nog meer Woerdenaren kennis te laten maken met uw aanbod.

DoeMeeInWoerden.nl: dé verzamelplek voor al het kennismakingsaanbod van jong tot oud!
Het aanbod voor alle verschillende activiteiten is te vinden op het online platform DoeMeeInWoerden.nl. Dit is een gebruiksvriendelijk, digitaal inschrijfsysteem voor iedereen: kinderen, ouders, volwassenen, senioren, verenigingen én overige aanbieders.

Deelnemers kunnen in het systeem één (of meerdere) activiteiten uitkiezen, waar zij op een laagdrempelige manier mee kennis kunnen maken. De meeste introductielessen zijn gratis en direct lid worden van de vereniging is niet nodig. Op deze manier kunnen de deelnemers eenvoudig hun talenten ontwikkelen en interesses ontdekken!

Aanbieders kunnen op DoeMeeInWoerden.nl geheel kosteloos een eigen account aanmaken en hun aanbod invoeren. Zij geven daarbij zelf aan onder welke voorwaarden deelnemers kennis kunnen komen maken of mee kunnen doen met (bestaande) activiteiten (zie ook de spelregels). U kunt aanbod gedurende het hele seizoen (op DoeMeeInWoerden.nl wordt gewerkt met de basisschooljaren) invoeren. Na het invoeren verlopen de inschrijvingen volledig automatisch en veilig. Met de login-gegevens kunnen alle aanbieders zelf precies zien wat de status is van de activiteiten en de inschrijvingen.

Op www.DoeMeeInWoerden.nl is het aanbod verdeeld in verschillende leeftijdscategorieën:
– Sjors 0-4 jaar
– Sjors, ontdek je talent! 4-12 jaar (basisschoolleeftijd)
– Check IT 12-18 jaar (voortgezet onderwijs)
– Volwassenen 18+
– Volwassenen 55+
– Aangepaste activiteiten (activiteiten voor mensen van alle leeftijden met een beperking).

 

Spelregels voor u als aanbieder:

 • U bepaalt zelf het aantal lessen, de data en tijden (houd wel rekening met eventuele school- of werktijden).
 • U bepaalt zelf de doelgroep en het aantal deelnemers dat mee kan doen.
 • Biedt u activiteiten aan die alleen toegankelijk zijn voor mensen met een beperking, dan kunt u deze invoeren onder een apart project ‘Aangepaste activiteiten’. Zijn uw reguliere activiteiten ook toegankelijk voor mensen met een beperking, dan kunt u dit aangeven in het activiteitenformulier.
 • Het is natuurlijk prima als nieuwe deelnemers aansluiten bij een bestaande groep.
 • Als u meerdere disciplines aanbiedt, mag u deze als aparte activiteiten aanmelden.
 • Activiteiten moeten erop gericht zijn om deelnemers (meer) te laten bewegen, iets te leren, anderen te laten ontmoeten of iets te laten doen. Het is niet toegestaan om een groot evenement, zoals een theatervoorstelling of dansfestival, waar mensen als toeschouwer of bezoeker aan kunnen deelnemen, via de website te promoten.
 • Er mogen het gehele jaar door onbeperkt activiteiten aangeboden worden, waarop ook online ingeschreven wordt.
 • De ervaring leert: gratis activiteiten krijgen meer inschrijvingen.
 • Een kleine vergoeding vragen mag (bijvoorbeeld voor materiaalkosten). Omdat we het aanbod graag laagdrempelig willen houden streven we naar een maximum eigen bijdrage van 5 euro per les. Het online platform rekent 50 cent per deelnemer wanneer u geld vraagt voor uw activiteit. Biedt u een gratis activiteit aan, wordt er geen geld in rekening gebracht.
 • Betalingen verlopen via het platform. U krijgt aan het einde van het schooljaar uitgekeerd.
 • Extra tip voor de doelgroep Check IT (12-18 jaar): wij adviseren u om vooral activiteiten in de vakanties te organiseren (waar bijvoorbeeld ook uw huidige jeugd bij aan kan sluiten). We hebben namelijk gemerkt dat de activiteiten in de schoolvakanties snel vol waren bij deze doelgroep.
 • Beweegteam Woerden behoudt zich het recht voor om aanbieders of activiteiten toe te laten tot of uit te sluiten van de website. Past u als aanbieder of uw activiteit niet geheel binnen de bovenstaande voorwaarden, maar denkt u wel een waardevolle aanvulling te zijn op het platform DoeMeeInWoerden? Neem dan contact met ons om de mogelijkheden te bespreken. U kunt hiervoor mailen naar info@beweegteamwoerden.nl.

  Stappenplan voor aanbieders voor het aanmaken van het aanbod

  1. Ga naar DoeMeeInWoerden.nl.
   Log in met uw bestaande gegevens of registreer via ‘Registreren Aanbieder’. Vul dan uw algemene gegevens in. Hierna komt u in uw persoonlijke beheer en kunt u direct activiteit(en) toevoegen.
  2. Voer uw activiteit(en) in.
   Het aantal activiteiten mag u zelf bepalen. Wanneer u drie datums per activiteit opgeeft, zullen de deelnemers ook drie keer komen. Heeft u meerdere data waaruit mensen kunnen kiezen? Voer deze dan in als een nieuwe activiteit. Dit kan eenvoudig met het kopieer-icoontje achter de reeds ingevoerde activiteit. U past dan enkel de datum(s) en tijd(en) aan.
  3. Leeftijdsgroepen aanmelden
   U maakt een nieuwe activiteit aan voor deelnemers van een bepaalde leeftijd. Dit kan ook weer eenvoudig met het kopieer-icoontje achter de al ingevoerde activiteit, zodat u niet alles opnieuw hoeft in te voeren. U kunt dan de data en tijden aanpassen en het juiste project (Sjors 0-4, Sjors ontdek je talent, Check IT 12-18 jaar, Volwassenen 18+, Volwassenen 55+) aanvinken.
  4. U kunt aangeven of uw activiteiten ook of alleen toegankelijk zijn voor mensen met een beperking
   Zo maken wij het activiteitenaanbod en het platform nog inclusiever voor alle Woerdenaren.
  5. Maak uw activiteit persoonlijk, aantrekkelijk en laagdrempelig
   Voeg een leuke foto toe en denk aan een wervende, enthousiaste promotietekst over de activiteit.

  Stappenplan voor deelnemers om deel te nemen aan activiteiten

  1. Ga naar DoeMeeInWoerden.nl
  2. Klik op de button van de gewenste leeftijdscategorie of zoek naar unieke activiteiten via het project Aangepaste Activiteiten.
  3. Scroll door de activiteiten op de website of zoek een specifieke activiteit via de zoekbalk bovenaan in de site. Je kunt ook de filters gebruiken om een passende activiteit te vinden. Heb je een leuke activiteit gevonden, klik dan op ‘Meer info’ voor de locatie, datum en overige gegevens.
  4. Wil je aan de activiteit deelnemen, klik op ‘Toevoegen’. De activiteit verschijnt dan in je winkelmandje. Wil je je inschrijven voor meer activiteiten? Ga dan terug naar het overzicht en winkel verder.
  5. Heb je je keuze gemaakt? Klik dan op ‘Afronden’. Je komt nu op de Inlogpagina. Heb je al een account, log dan in met je gegevens. Heb je nog geen account, dan kun je je gratis en veilig registreren op de site. Als je bent ingelogd kun je je gegevens verder invullen en je inschrijving afronden.
  6. Na de inschrijving kan de aanbieder contact met je opnemen voor meer informatie. Ook ontvang je in de week voordat de activiteit plaatsvindt, nog een reminder dat je activiteit bijna start.

   Wij willen u alvast hartelijk danken voor de medewerking en hopen samen met zoveel mogelijk aanbieders alle Woerdenaren kennis te kunnen laten maken met het uitgebreide sport- en cultuuraanbod binnen de gemeente Woerden!