Sjors, ontdek je talent!

Het succesvolle sport- en cultuurstimuleringsprogramma ‘Sjors, ontdek je talent!’ gaat dit schooljaar 2023-2024 alweer voor de zesde keer van start. ‘Sjors’ wordt in de gemeente Woerden uitgevoerd door Beweegteam Woerden in samenwerking met 73 partners uit verschillende sectoren, waaronder het Kuvo, Klooster Woerden, de TechnoHUB en de sportverenigingen. Samen bieden zij bijna 450 verschillende activiteiten aan verspreid over het hele schooljaar!

Via Sjors komen jaarlijks ruim 2000 aanmeldingen binnen voor het gevarieerde aanbod van cursussen, workshops en andere activiteiten op het gebied van cultuur, sport, techniek, natuur etc… De kinderen kunnen leren programmeren, dj’en, cartoon tekenen, EHBO-en, robots maken, filmen met je mobiel, hun eigen kledingstuk pimpen, snorkelen, schilderen, breakdancen, een eigen kussenhoes maken, een muziekinstrument bespelen, brugklastraining volgen, meedoen aan verschillende sporten, wetenschappelijke proefjes uitvoeren, graffiti leren spuiten en nog veel meer! Door deze activiteiten ontdekken de kinderen hun eigen talenten, leren ze nieuwe dingen en hebben ze vooral heel veel plezier!   

Hoe werkt Sjors?
Sjors werkt via een online platform. De aanbieders kunnen geheel kosteloos een eigen account aanmaken op www.DoeMeeInWoerden.nl en hun aanbod invoeren. Zij geven daarbij zelf aan onder welke voorwaarden kinderen kennis kunnen komen maken of mee kunnen doen met de (bestaande) activiteiten. De activiteiten die uiterlijk 31 augustus 2023 zijn ingevoerd, worden gebruikt voor het vormgeven van het vrolijke Sjors-boekje. Alle activiteiten, ook de activiteiten die worden ingevoerd nadat het Sjors-boekje al is gedrukt, staan ook op de website www.DoeMeeInWoerden.nl.

De Sjors-boekjes worden vlak voor de herfstvakantie uitgedeeld op alle basisscholen in Woerden, Kamerik, Zegveld en Harmelen. Daarnaast wordt periodiek onder de basisschoolkinderen een nieuwsbrief/flyer verspreid waarin de activiteiten van de komende periode (opnieuw) onder de aandacht worden gebracht.

De kinderen zoeken het gewenste aanbod zelf op de speelse, kindvriendelijke website www.DoeMeeInWoerden.nl.
Op woensdag 11 oktober is de kick-off. Vanaf 11 oktober 15.00 uur kun je je weer inschrijven voor alle leuke activiteiten via de website!
 De inschrijvingen verlopen vervolgens volledig automatisch. Met de login-gegevens kunnen alle aanbieders zelf precies zien wat de status is van de activiteiten en de inschrijvingen.

Heb jij het Sjors filmpje al gezien? 
Voor alle leerlingen en hun ouders hebben wij een speciaal filmpje gemaakt, om te laten zien wat er allemaal te doen is in het project ‘Sjors, ontdek je talent!’. Bovendien leggen we daarin ook uit hoe de inschrijvingen verlopen.
Het filmpje is te bekijken via deze link naar ons YouTube-kanaal: https://youtu.be/5DMApC4HdL4

Stappenplan voor het aanmaken van het aanbod
1. Ga naar www.DoeMeeInWoerden.nl
Log in met uw bestaande gegevens of registreer via ‘Registreren Aanbieder’. Vul dan uw algemene gegevens in. Hierna komt u in uw persoonlijke beheer en kunt u direct activiteit(en) toevoegen.
2. Voer uw activiteit(en) in
Het aantal activiteiten mag u zelf bepalen. Wanneer u drie datums per activiteit opgeeft, zullen de kinderen ook drie keer komen. Heeft u meerdere datums waaruit kinderen kunnen kiezen? Voer deze dan in als een nieuwe activiteit. Dit kan eenvoudig met het kopieer-icoontje achter de reeds ingevoerde activiteit. U past dan enkel de datum(s) en tijd(en) aan.
3. Leeftijdsgroepen aanmelden
U maakt een nieuwe activiteit aan voor kinderen van een bepaalde leeftijd. Dit kan ook weer eenvoudig met het kopieer-icoontje achter de al ingevoerde activiteit, zodat u niet alles opnieuw hoeft in te voeren. U kunt dan de data en tijden aanpassen en de juiste leeftijdsgroepen aanvinken.
4. U kunt aangeven of uw activiteiten ook of alleen toegankelijk zijn voor mensen met een beperking
Zo maken wij het activiteitenaanbod en het platform nog inclusiever voor alle Woerdenaren.
5. Maak uw activiteit persoonlijk en laagdrempelig
Voeg een leuke foto toe en denk aan een promotietekst over uw activiteit.
6. Check!
Voordat de teksten naar de drukker gaan voor het nieuwe boekje, krijgt u op 31 augustus nog een mail om alles te controleren. U heeft hiervoor de tijd tot 7 september. Daarna gaat het boekje naar de drukker.

Interesse of meer informatie?

Lees de informatiebrief voor aanbieders, voor meer informatie en de voorwaarden voor deelname aan ‘Sjors, ontdek je talent!’

Heeft u nog een vraag of opmerkingen? Neem gerust contact op met Team Sjors, ontdek je talent! via e-mail: sjors@beweegteamwoerden.nl of bel 06-58 77 24 02.