Sjors, ontdek je talent!

Het succesvolle talentstimuleringsprogramma ‘Sjors, ontdek je talent!’ wordt dit schooljaar alweer voor de zesde keer uitgevoerd. ‘Sjors’ wordt in de gemeente Woerden uitgevoerd door Beweegteam Woerden in samenwerking met bijna 70 partners uit verschillende sectoren, waaronder het Kuvo, Klooster Woerden, de TechnoHUB, de sportverenigingen en nog veel meer! Samen bieden zij bijna 550 verschillende activiteiten aan verspreid over het hele schooljaar!

Via Sjors komen jaarlijks ruim 2000 aanmeldingen binnen voor het gevarieerde aanbod van cursussen, workshops en andere activiteiten op het gebied van cultuur, sport, techniek, natuur etc… De kinderen kunnen robot programmeren, ukelele spelen, tennissen, hiphop, poëzie-poster maken, Jeugd-EHBO, padel, een elektrische skelter bouwen, brugklastraining, veldrijden, dansen, Krav Maga, lol met wol, houtbranden, volleyballen, musical, kleding pimpen, glaskunst, haken, schminken, mindfulness, spelen met woorden, cartoontekenen en nog veel meer! Door deze activiteiten ontdekken de kinderen hun eigen talenten, leren ze nieuwe dingen en hebben ze vooral heel veel plezier!   

Hoe werkt Sjors?
Sjors werkt via een online platform. De aanbieders kunnen geheel kosteloos een eigen account aanmaken op www.DoeMeeInWoerden.nl en hun aanbod invoeren. Zij geven daarbij zelf aan onder welke voorwaarden kinderen kennis kunnen komen maken of mee kunnen doen met de (bestaande) activiteiten. De activiteiten zijn gebundeld in een vrolijk Sjors-boekje, voor de herfstvakantie wordt uitgedeeld op alle basisscholen in Woerden, Kamerik, Zegveld en Harmelen. Daarnaast is al het aanbod altijd up-to-date online terug te vinden op www.DoeMeeInWoerden.nl.
Bovendien wordt periodiek nog extra aandacht gevestigd op de start van activiteiten in de komende periode door het verspreiden van een nieuwsbrief/flyer onder de basisschoolkinderen.

Vanaf 11 oktober 15.00 uur kun je je op www.DoeMeeInWoerden.nl weer inschrijven voor alle leuke activiteiten van dit schooljaar!
De inschrijvingen verlopen vervolgens volledig automatisch. Met de login-gegevens kunnen alle aanbieders zelf precies zien wat de status is van de activiteiten en de inschrijvingen.

Heb jij het Sjors filmpje al gezien? 
Voor alle leerlingen en hun ouders hebben wij een speciaal filmpje gemaakt, om te laten zien wat er allemaal te doen is in het project ‘Sjors, ontdek je talent!’. Bovendien leggen we daarin ook uit hoe de inschrijvingen verlopen.
Het filmpje is te bekijken via deze link naar ons YouTube-kanaal: https://youtu.be/5DMApC4HdL4

Nieuwe vouchermodule voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen
Ondanks dat veel Sjors-activiteiten al gratis zijn én wij ook altijd een budget gereserveerd hebben voor kinderen die hiervoor worden aangemeld door school, hebben wij nu nóg een extra mogelijkheid om de kinderen uit gezinnen met een laag inkomen extra te ondersteunen. Dit doen we met behulp van een ‘vouchermodule’. Met deze module kunnen vouchers online verzilverd worden, door degene die een voucher (persoonlijk) heeft ontvangen. Meer informatie over de vouchermodule lees je hier. 

Stappenplan voor ouders om je kind(eren) aan te melden voor activiteiten in Sjors, ontdek je talent!

 1. Zoek naar leuke activiteiten in het boekje of op de website www.DoeMeeInWoerden.nl
  Op de site kun je makkelijk activiteiten filteren per wijk, soort activiteit en leeftijd. Heb je wat leuks gevonden? Dan kun je je inschrijven via de website www.DoeMeeInWoerden.nl
 2. Zoek alle activiteit(en) – ook voor andere kinderen – en voeg ze toe aan het inschrijfmandje.
  Soms is een activiteit vol. Daarvoor kun je je kind(eren) dan niet meer inschrijven. Vaak is er nog wel een wachtlijst. De activiteit vindt mogelijk op een later moment nog een keer plaats. Hierover ontvang je dan later een extra bericht.
 3. Koppel de juiste gegevens van het kind aan de activiteit
  Liggen alle gekozen activiteiten in je inschrijfmandje? Ga dan door en koppel de activiteit(en) eenvoudig aan het juiste kind. Dan weet de aanbieder van de activiteit wie er komt.
 4. Betalen via de site
  We proberen het aanbod zo laagdrempelig mogelijk te houden, daarom zijn veel activiteiten gratis of tegen een kleine vergoeding. Soms moet je dus voor een activiteit betalen. Dat gebeurt altijd via de website. Kinderen hoeven nooit geld mee te nemen naar een activiteit! Na je inschrijving krijg je altijd een bevestiging per mail. Heb je die niet ontvangen? Check je ongewenste mail of spambox. Grote kans dat-ie daar staat.
 5. Betalen met een voucher
  Heb je een voucher ontvangen voor ‘Sjors, ontdek je talent!’ van bijvoorbeeld de directie of IB-er van de basisschool, Kwadraad, Stichting Leergeld Groene Hart, WoerdenWijzer, SchuldHulpMaatje Woerden of Vluchtelingen Steunpunt Groene Hart? Met deze voucher kun je jouw kind(eren) gratis inschrijven voor (een) betaalde activiteit(en). Hoe dit werkt lees je in het stappenplan op de website: www.DoeMeeInWoerden.nl/stappenplan-voucher.
 6. Noteer de dagen en tijden in je agenda
  Zet de data en tijden goed in je agenda, zodat je het niet vergeet. De aanbieder rekent op je komst! Kun je niet, dan kun je je afmelden bij de contactpersoon van de activiteit.

Stappenplan voor aanbieders voor het aanmaken van het aanbod
1. Ga naar www.DoeMeeInWoerden.nl
Log in met uw bestaande gegevens of registreer via ‘Registreren Aanbieder’. Vul dan uw algemene gegevens in. Hierna komt u in uw persoonlijke beheer en kunt u direct activiteit(en) toevoegen.
2. Voer uw activiteit(en) in
Het aantal activiteiten mag u zelf bepalen. Wanneer u drie datums per activiteit opgeeft, zullen de kinderen ook drie keer komen. Heeft u meerdere datums waaruit kinderen kunnen kiezen? Voer deze dan in als een nieuwe activiteit. Dit kan eenvoudig met het kopieer-icoontje achter de reeds ingevoerde activiteit. U past dan enkel de datum(s) en tijd(en) aan.
3. Leeftijdsgroepen aanmelden
U maakt een nieuwe activiteit aan voor kinderen van een bepaalde leeftijd. Dit kan ook weer eenvoudig met het kopieer-icoontje achter de al ingevoerde activiteit, zodat u niet alles opnieuw hoeft in te voeren. U kunt dan de data en tijden aanpassen en de juiste leeftijdsgroepen aanvinken.
4. U kunt aangeven of uw activiteiten ook of alleen toegankelijk zijn voor mensen met een beperking
Zo maken wij het activiteitenaanbod en het platform nog inclusiever voor alle Woerdenaren.
5. Maak uw activiteit persoonlijk en laagdrempelig
Voeg een leuke foto toe en denk aan een promotietekst over uw activiteit.
6. Check!
Voordat de teksten naar de drukker gaan voor het nieuwe boekje, krijgt u op 31 augustus nog een mail om alles te controleren. U heeft hiervoor de tijd tot 7 september. Daarna gaat het boekje naar de drukker.

Interesse of meer informatie?

Lees de informatiebrief voor aanbieders, voor meer informatie en de voorwaarden voor deelname aan ‘Sjors, ontdek je talent!’

Heeft u nog een vraag of opmerkingen? Neem gerust contact op met Team Sjors, ontdek je talent! via e-mail: sjors@beweegteamwoerden.nl of bel 06-58 77 24 02.