Zaterdag 22 juni is de 1e editie van de Sportspullenbeurs. De SportSpullenBeurs is een breng, haal en ruilbeurs voor sportkleding, -schoenen en/ of – materialen. Wil jij opruimen, ontspullen, duurzaam sporten en sportspullen een 2e kans geven?
Dan is dit dé beurs voor jou!

Hoe werkt het?
Op vrijdagavond 21 juni kun je je sportspullen die je niet meer gebruikt brengen naar de TechnoHub in Woerden.
Voor elk ingeleverd artikel ontvang je punten. Deze punten kun je zaterdag 22 juni inruilen voor 2e kans sportkleding, – schoenen of – materialen.
Voor het inleveren kun je op vrijdagavond tussen 18:00 en 21:00 uur binnen komen lopen. Op zaterdagochtend tussen 09:00 en 12:00 uur kun je je verkregen punten inruilen voor sportspullen die bij jou passen

Let op: elk uur worden er nieuwe spullen toegevoegd aan de beurs dus het maakt niet uit of je vroeg of laat komt die dag!

Puntensysteem
Bij deze ruilbeurs werken we met een puntensysteem, waarbij de waarde van de ingeleverde spullen wordt bepaald op basis van hun staat en bruikbaarheid. Duurdere en hoogwaardige items verdienen meer punten. Op vrijdagavond van 18:00 -21:00 uur staan vrijwilligers klaar om de meegebrachte spullen op waarde te schatten. Je ontvangt een voucher met daarop het aantal punten van de door jouw ingeleverde sportspullen. De punten op je voucher kun je op zaterdagochtend van 09:00 – 12:00 uur gebruiken om spullen uit te zoeken die perfect bij jou passen!

Wel brengen en niet halen? Doneer je voucher!
Wil je wel sportspullen brengen, maar heb je zelf niets nodig? Dan kun je doneren.  Drop je voucher die je ontvangen hebt voor je ingeleverde spullen in de speciale doneerbox. Wij zorgen ervoor dat mensen met een kleine beurs deze punten krijgen en sportspullen kunnen komen halen zonder dat ze iets ingeleverd hebben. Zelfs als de sportspullen niet direct worden opgehaald en overblijven, dragen ze nog steeds bij aan een positieve verandering. De items die niet worden opgehaald tijdens onze ruilbeurs worden met zorg gedoneerd aan liefdadigheidsorganisaties die zich inzetten voor het ondersteunen van mensen met een kleinere beurs en die ook graag willen sporten.

Zien we jou op de SportSpullenBeurs?
Jouw contributie en aanwezigheid maakt het verschil op onze duurzame SportSpullenBeurs!! We hopen op een geweldige opkomst, want alleen met jouw deelname kunnen we een levendige en succesvolle ruilbeurs realiseren. Door samen te komen en sportspullen te ruilen, creëren we een positieve impact op het milieu en onze gemeenschap. Dus kom langs, breng je sportspullen mee en ontdek de pareltjes die anderen te bieden hebben.

In het kort:
Inleveren op vrijdagavond 21 juni tussen 18:00 en 21:00 uur.
Omruilen op zaterdagochtend 22 juni van 09:00 tot 12:00 uur.

Vrijwilligers gevraagd
Wil je een actieve rol spelen tijdens de beurs? Meld je dan aan als vrijwilliger. Stuur een email naar rita@beweegteamwoerden.nl en help ons dit evenement tot een groot succes te maken!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rita Zwiers van het Beweegteam Woerden (rita@beweegteamwoerden.nl of 06-50123272)

 Volg de Sportspullenbeurs ook via:

Welke spullen kun je inleveren?
Je kunt een breed scala aan spullen inleveren waaronder: 

  • Sportkleding: t-shirts, shorts, trainingspakken, sportbeha’s, en meer.
  • Sportschoenen: water/gymschoentjes, hardloopschoenen, voetbalschoenen, tennisschoenen, en andere soorten sportschoeisel.
  • Sportuitrusting: rackets, ballen, helmen, beschermers, zwemspullen, en andere benodigdheden voor verschillende sporten.
  • Accessoires: sporttassen, yogamat, en andere handige accessoires.

 Waar moeten de spullen aan voldoen?
We waarderen de kwaliteit van de ingeleverde spullen, lever ze dus in zoals jij ze zelf ook graag wilt ontvangen:

  • De kleding moet gewassen / schoon zijn.
  • Schoenen en sportuitrusting moet schoon en netjes zijn.
  • Kleding, schoenen en uitrusting moet functioneel en heel zijn.
  • De in te leveren artikelen hebben minimaal een waarde van ca. € 2,00

Kleine beschadigingen aan de spullen zijn geen probleem.

Het initiatief voor de beurs wordt mogelijk gemaakt door het Lokaal Sportakkoord, in samenwerking met de Duurzaamheidswinkel, het Beweegteam
Woerden, onderstaande partners en een team van enthousiaste vrijwilligers. Samen streven we naar een duurzamere sportcommunity en moedigen we hergebruik en het recyclen van sportspullen aan.