Sportstimulering in het voortgezet onderwijs

Ook de jongeren van 12-18 jaar willen wij graag helpen een actieve en gezonde levensstijl te ontwikkelen en te behouden. Een leuke, uitdagende sportactiviteit helpt daarbij!

In navolging op het sport- en cultuurstimuleringsprogramma ‘Sjors, ontdek je talent!’ voor de basisschool, willen we het ook voor de jongeren uit het voortgezet onderwijs makkelijker maken om kennis te maken met (nieuw) sportaanbod. Wij doen dit in samenwerking met de scholen en we sluiten aan bij het bestaande of toekomstige sportstimuleringsaanbod van de school.
Op die manier brengen we het sportaanbod, via de school, naar de jongeren toe.

Hoe werkt het?
Wij vragen de school welk sportaanbod ze zouden willen en dit matchen we met het aanbod van de Woerdense sportaanbieders. Het mogelijke aanbod is te bekijken op Vereniging in de school – voortgezet onderwijs. Zo brengen we de vraag en het aanbod bij elkaar.
De verenigingen geeft vervolgens de activiteit, bijvoorbeeld in een reguliere gymles, in een themaweek of op een sportdag.

Na de clinic, waarbij de leerlingen kennis hebben gemaakt met de nieuwe sport(en), willen wij de leerlingen ook de kans geven om buiten schooltijd verder te gaan met de sport. Hiervoor maken we gebruik van het programma Try Out. Tijdens de clinic kan de aanbieder de leerlingen al doorverwijzen naar de site, waar de leerling zich vervolgens kan inschrijven (en gelijk al weet wat hij/zij kan verwachten).

Staat uw aanbod al op Try Out?

‘Try Out’ maakt gebruik van het online platform www.DoeMeeInWoerden.nl.
De inschrijvingen verlopen volledig automatisch en administratief hoeft een aanbieder niets te organiseren. Aanbieders kunnen gedurende het hele schooljaar kosteloos een account aanmaken en activiteit(en) voor het hele schooljaar aanmelden.

Meer informatie over het promoten van uw sportaanbod op DoeMeeInWoerden.nl leest u hier.

Tip! Heeft u interesse om uw aanbod te promoten bij deze doelgroep, dan adviseren wij u om vooral activiteiten in de vakanties te organiseren (waar bijvoorbeeld ook uw huidige jeugdleden bij aan kunnen sluiten). We hebben namelijk gemerkt dat de activiteiten in de schoolvakanties snel vol waren.

Meer info

Voor meer informatie over dit bericht en over het project ‘Try Out’ kunt u contact opnemen met onze collega Imke van der Meer via e-mail imke@beweegteamwoerden.nl of telefonisch 06-58772402 (kantoortelefoon).