Try Out (sportstimulering in het voortgezet onderwijs)

Ook de jongeren van 12-18 jaar willen wij graag helpen een actieve en gezonde levensstijl te ontwikkelen en te behouden. Een leuke, uitdagende sportactiviteit helpt daarbij!

In navolging op het sport- en cultuurstimuleringsprogramma ‘Sjors, ontdek je talent!’ voor de basisschool, willen we het ook voor de jongeren uit het voortgezet onderwijs makkelijker maken om een keer kennis te maken met (nieuw) sportaanbod. Wij doen dit in samenwerking met de scholen en we sluiten aan bij het bestaande of toekomstige sportstimuleringsaanbod van de school.
Op die manier brengen we het sportaanbod, via de school, naar de jongeren toe.

Wij hebben hiervoor de scholen en de Woerdense sportaanbieders gevraagd welk sportaanbod ze zouden willen geven. Het Beweegteam brengt zo de vraag en het aanbod bij elkaar.
De verenigingen komen vervolgens op de school de activiteit geven, bijvoorbeeld in een reguliere gymles, in een themaweek of op een sportdag.

Na de clinic of sportstimuleringsactiviteit van de vereniging, waarbij de leerlingen kennis hebben gemaakt met de nieuwe sport(en), willen wij de leerlingen ook de kans gunnen om buiten schooltijd verder te gaan met de sport. Hiervoor maken we gebruik van het programma Try Out, waarin de aanbieders hun aanbod kunnen zetten en waarop de leerlingen kunnen inschrijven. Zie ook www.doemeeinwoerden.nl. Tijdens de sportstimuleringsactiviteit op school kan de aanbieder de leerlingen dan ook doorverwijzen naar de site, waar de leerling zich vervolgens kan inschrijven (en gelijk al weet wat hij/zij kan verwachten).

Meld uw activiteit ook aan!

‘Try Out’ maakt gebruik van het online platform www.doemeeinwoerden.nl.
De inschrijvingen verlopen volledig automatisch en administratief hoeft een aanbieder niets te organiseren. Aanbieders kunnen gedurende het hele schooljaar kosteloos een account aanmaken en activiteit(en) voor het hele schooljaar aanmelden.

Tip! Heeft u interesse om uw aanbod te promoten bij deze doelgroep, dan willen wij u adviseren om vooral activiteiten in de vakanties te organiseren (waar bijvoorbeeld ook uw huidige jeugd bij aan kan sluiten). We hebben namelijk gemerkt dat de activiteiten in de schoolvakanties snel vol waren.

Stappenplan voor het aanmaken van het aanbod
1. Ga naar www.doemeeinwoerden.nl.
Log in met uw bestaande gegevens of registreer via ‘Registreren Aanbieder’. Vul dan uw algemene gegevens in. Hierna komt u in uw persoonlijke beheer en kunt u direct activiteit(en) toevoegen.
2. Voer uw activiteit(en) in.
Het aantal activiteiten mag u zelf bepalen. Wanneer u drie datums per activiteit opgeeft, zullen de kinderen ook drie keer komen. Heeft u meerdere datums waaruit kinderen kunnen kiezen? Voer deze dan in als een nieuwe activiteit. Dit kan eenvoudig met het kopieer-icoontje achter de reeds ingevoerde activiteit. U past dan enkel de datum(s) en tijd(en) aan.
3. Leeftijdsgroepen aanmelden
U maakt een nieuwe activiteit aan voor kinderen van een bepaalde leeftijd. Dit kan ook weer eenvoudig met het kopieer-icoontje achter de al ingevoerde activiteit, zodat u niet alles opnieuw hoeft in te voeren. U kunt dan de data en tijden aanpassen en de juiste leeftijdsgroepen aanvinken.
4. Maak uw activiteit persoonlijk en laagdrempelig
Voeg een leuke foto toe en denk aan een promotietekst over uw activiteit.

Voor meer ‘spelregels’ en informatie, zie deze brief voor de Sjors-aanbieders. Let op: voor Try Out gelden de in de brief genoemde data en deadlines niet. Deze data hangen samen met het drukken van het boekje voor de basisschoolleerlingen en de verspreiding.

Meer info

Voor meer informatie over dit bericht en over het project ‘Try Out’ kunt u contact opnemen met onze collega Imke van der Meer via e-mail imke@beweegteamwoerden.nl of telefonisch 06-58772402 (kantoortelefoon).