Matig valrisico en de Balanscursus

Voor inwoners met een matig valrisico wordt een Balanscursus aangeboden. Op deze pagina vindt u meer informatie over deze cursus. 

Inhoud

De Balanscursus gericht op valpreventie. De Balanscursus is met name geschikt voor 65-plussers die minstens 15 minuten kunnen lopen met of zonder hulpmiddel. Deze cursus is een groepstraining op locatie en de groepen bestaan uit 10 tot 15 deelnemers. Tijdens deze cursus leert u allerlei simpele oefeningen die u na het afronden van de cursus gewoon thuis kunt blijven doen!

Uw docent is een erkende In Balans docent. De cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten (1x per week) waar u naast oefeningen ook informatie over bewegen en evenwicht krijgt. Vervolgens start de training.

Wat krijgt u bij de cursus?

  • praktische oefeningen
  • u krijgt sterkere benen
  • u leert om in balans te blijven en steviger op eigen benen te staan
  • cursusboek met oefeningen voor thuis

De trainer helpt u bij:

  • het krijgen van meer vertrouwen in uw eigen lichaam en kracht
  • het verminderen van angst om naar buiten te gaan
  • het makkelijker opstaan vanaf stoel en grond
  • het verbeteren van uw conditie
  • het verminderen van de kans op vallen

Praktische zaken en kosten

De Balanscursus wordt verspreid in de gemeente aangeboden. U kunt zich aanmelden voor de cursus tijdens een informatiebijeenkomst (link naar informatiebijeenkomst). Klik hier voor meer informatie over de informatiebijeenkomsten.

De Balanscursus kost 30 euro. Hiermee zijn alle kosten voor de cursus gedekt, inclusief cursus boek en een kop koffie of thee na elke training. De uitvoerende fysiotherapiepraktijk zal u hiervoor een factuur sturen.

Mocht deze eigen bijdrage een belemmering vormen, neem dan contact op met het Beweegteam Woerden.

Agenda

U kunt zich aanmelden voor de cursus tijdens de informatiebijeenkomst. Klik hier om naar die pagina te gaan. Hieronder ziet u overzichtelijk wanneer er een Balanscursus bij u in de buurt start. De andere 9 bijeenkomsten van de cursus zijn op dezelfde dag en tijdstip in de weken erop. LET OP! U kunt zich bij de informatiebijeenkomst aanmelden voor elke hieronder aangegeven Balanscursus.

6 maart 2025,

08.30 uur

Jan Steenstraat 102, Woerden

1 juli 2024,

11.00 uur

Jan Steenstraat 102, Woerden

Indien een cursus niet vol zit, wordt er met u contact opgenomen om de mogelijkheden te bespreken.

Gemeente Woerden
Beweegteam Woerden logo
Woerden Gezond logo