Athletic Skills Model – veelzijdig bewegen tijdens trainingen

We bewegen in Nederland (helaas nog) te weinig en te eenzijdig. Een vroegtijdige eenzijdige belasting of specialisatie, leidt tot een verstoorde motorische ontwikkeling en vergroot de kans op blessures, overbelasting en uitval.

Het Athletic Skills Model
Het Athletic Skills Model (ASM) gaat uit van een andere manier van denken over bewegen. Niet de sporten, maar de basisvaardigheden, verschillende spelvormen, oefenvormen en activiteiten uit de sporten staan centraal. Hiermee verbetert niet alleen de kwaliteit van het bewegen, maar ook het atletisch vermogen, het (spel)inzicht en het gedrag. Dit zorgt uiteindelijk voor betere prestaties, minder blessures, meer creativiteit en meer plezier in sport en bewegen! Het ASM is toepasbaar voor alle sporten, vakleerkrachten en sport BSO’s op alle niveau’s.

Bekijk hier ook het filmpje over het Athletic Skills Model voor verenigingen.

Het Athletic Skills Model bij Woerdense verenigingen 

Ook Woerdense sportverenigingen kunnen aan de slag met het ASM! Bij de start krijgen verenigingen een ASM-workshop van onze collega’s. Na de workshop kunnen de trainers zelfstandig aan de slag door gebruik te
maken van de ASM-kisten die structureel op de club aanwezig zijn. De kisten zijn gevuld met verschillende sportmaterialen en kaarten met oefeningen. De ASM-kisten zijn mede mogelijk gemaakt met geld vanuit het Woerdense Lokale Sportakkoord.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeroen Merk, via jeroen@beweegteamwoerden.nl 

ASM cursus Advanced bij Kalsbeek College in 2023

Wil jij de beweegexpert worden voor jouw sporters, leerlingen en patiënten? En ben jij in het bezit van een diploma ALO, PABO met Leergang Vakbekwaamheid Bewegingsonderwijs, Fysiotherapie/Oefentherapie, Bewegingswetenschappen, Trainerslicentie (TC3) of CIOS/Sport en bewegen 3 of 4?

Doe dan mee aan de instructeursopleiding van het Athletic Skills Model! In deze opleiding leer je vanuit een wetenschappelijke en praktische onderbouwing leuke en kwalitatieve beweegprogramma’s te schrijven voor een breed motorische ontwikkeling in de sport, de revalidatie en de gymles. Dit zorgt voor betere prestaties, minder blessures, meer creativiteit en meer plezier!
De opleiding wordt gehouden op dinsdag 14 februari, woensdag 15 maart, vrijdag 21 april en donderdag 1 juni 2023, van 12.30 uur tot 17.00 uur (incl. pauze). Locatie: Kalsbeek College Schilderspark, Jozef Israëlslaan 56, Woerden. De kosten voor deze opleiding bedragen €995,- per persoon. 

Voor aanmelding of meer informatie kunt u contact opnemen met Lennard van Dam, docent Lichamelijke Opvoeding van het Kalsbeek College, via dml@kalsbeek.nl