Athletic Skills Model – veelzijdig bewegen tijdens trainingen

We bewegen in Nederland (helaas nog) te weinig en te eenzijdig. Een vroegtijdige eenzijdige belasting of specialisatie, leidt tot een verstoorde motorische ontwikkeling en vergroot de kans op blessures, overbelasting en uitval.

Het Athletic Skills Model
Het Athletic Skills Model (ASM) gaat uit van een andere manier van denken over bewegen. Niet de sporten, maar de basisvaardigheden, verschillende spelvormen, oefenvormen en activiteiten uit de sporten staan centraal. Hiermee verbetert niet alleen de kwaliteit van het bewegen, maar ook het atletisch vermogen, het (spel)inzicht en het gedrag. Dit zorgt uiteindelijk voor betere prestaties, minder blessures, meer creativiteit en meer plezier in sport en bewegen! Het ASM is toepasbaar voor alle sporten, vakleerkrachten en sport BSO’s op alle niveau’s.

Bekijk hier ook het filmpje over het Athletic Skills Model voor verenigingen.

 

Het Athletic Skills Model bij Woerdense verenigingen 

Ook Woerdense sportverenigingen kunnen aan de slag met het ASM! Bij de start krijgen verenigingen een ASM-workshop van onze collega’s. Na de workshop kunnen de trainers zelfstandig aan de slag door gebruik te
maken van de ASM-kisten die structureel op de club aanwezig zijn. De kisten zijn gevuld met verschillende sportmaterialen en kaarten met oefeningen. De ASM-kisten zijn mede mogelijk gemaakt met geld vanuit het Woerdense Lokale Sportakkoord.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeroen Merk, via jeroen@beweegteamwoerden.nl