Trimparcours in wijkpark Molenvliet

Het trimparcours is een 2 km lang parcours in het wijkpark Molenvliet, bestaande uit 11 toestellen. Op de verschillende toestellen kunnen allerlei oefeningen worden uitgevoerd in allerlei varianten om de oefeningen zwaarder of juist lichter te maken. Het trimparcours kan vanuit verschillende richtingen benaderd worden. U hoeft niet perse bij het eerste toestel te beginnen op het parcours. Naast de toestellen staan bordjes met de standaarduitvoering van de oefening. Alternatieve oefeningen zijn natuurlijk ook mogelijk.

Verschillende trainers van en collega’s van ons Beweegteam zijn u al voorgegaan! Zij hebben wat filmpjes gemaakt bij de verschillende toestellen, waarin zij verschillende oefeningen voordoen.
Deze filmpjes zijn te bekijken via ons YouTube-kanaal.

De trimbaan is een breed gedragen initiatief, zowel door sportverenigingen als door zorgverleners die het parcours kunnen gebruiken om het bewegen in de buitenlucht in Woerden te stimuleren. De trimbaan is een laagdrempelige manier om in beweging te komen. Verschillende doelgroepen kunnen op de trimbaan op hun eigen manier en geheel gratis aan hun lichamelijke conditie werken. Zo biedt de trimbaan op elk gewenst moment een mogelijkheid om met plezier te bewegen.

Uw ervaringen met het trimparcours kunt u ook delen op de website www.buiteninwoerden.nl.

Trimparcours Molenvliet Woerden

 

Hoe is het trimparcours ontstaan? 

In het beleidsplan van de Gemeente Woerden neemt het onderdeel Spelen, Sporten en Bewegen een belangrijke plaats in. Het accent ligt op het inrichten van een speel-, sport en beweegvriendelijke (woon)omgeving en het stimuleren van spelen, sporten en bewegen. Dit geldt voor verschillende doelgroepen: voor jeugd maar zeker ook voor volwassenen!

Naast het sportbeleid heeft de gemeente Woerden in 2014 een Groen – Blauw beleid opgesteld naar aanleiding van een behoefte onderzoek in (o.a.) de wijk Molenvliet. Hieruit kwam naar voren dat inwoners van de wijk Molenvliet Spelen en Natuur in de stad belangrijke thema’s vinden. Graag zien ze meer diversiteit in het aantal speeltoestellen (qua mogelijkheden en voor alle leeftijdsgroepen) en is een locatie voor natuurlijk spelen gewenst.

Het Beweegteam is aan de slag gegaan met deze wensen. Dit project is uitgewerkt in 3 onderdelen:
1. het Speelbos: vanaf mei 2016 wordt er elke woensdagmiddag en in de schoolvakanties onder leiding van Beweegteam Woerden activiteiten georganiseerd voor de jeugd.
2. het Rozeneiland: hier wordt ‘natuurlijk spelen’ geïnitieerd, in samenwerking met Natuur Milieu en Educatie.
3. het Trimparcours bij de zonnebloem in het Wijkpark Molenvliet. Het trimparcours is op initiatief van stichting Woerden Actief en in samenwerking met Beweegteam Woerden, Gemeente Woerden en het Rabo Dichtbijfonds gerealiseerd.