Verenigingsondersteuning op maat

Als Beweegteam zijn we actief bij verschillende sportverenigingen op basis van projecten en aanvragen vanuit de vereniging. Hiervoor doen we een uitvraag bij de verenigingen om hen de mogelijkheid te geven hun wensen en interesses voor ondersteuning vanuit het Beweegteam kenbaar te maken.

Wij leveren ondersteuning bij de verenigingen op basis van verschillende projecten. Voorbeelden daarvan zijn: de samenwerking met verenigingen vanuit het Lokale Sportakkoord, Veilig Sportklimaat, ondersteuning naar een gezonde sportaccommodatie op het gebied van rookvrij, gezonde kantine en alcoholbeleid (in samenwerking met Team:Fit!) en het aangepaste sportaanbod / uniek sporten (in samenwerking met Team Sportservice Provincie Utrecht).

Specifieke aanvragen vanuit de vereniging gaan bijvoorbeeld over  het verbeteren van de trainingsaanbod (aan de hand van het Athletic Skills Model), ondersteuning van trainers en kader via ClubKaderCoaching en het onderzoeken en opzetten van nieuw aanbod voor specifieke doelgroepen, zoals OldStars en Derde Helft. Meer informatie over deze projecten leest u elders op onze website.

Daarnaast proberen we ook de sportdeelname bij en de bekendheid van het Woerdense sportaanbod te verhogen door andere sectoren (zoals het onderwijs en de kinderopvang) en de inwoners van Woerden kennis te laten maken met het aanbod van de verenigingen en sportaanbieders. Dit gebeurt via de websites www.beweegwijzerwoerden.nl, (waarop het totale sport- en beweegaanbod van Woerden staat), de website www.doemeeinwoerden.nl (voor kennismakingsactiviteiten voor jong en oud), via evenementen waar verenigingen bij betrokken zijn, via Vereniging op het KDV, Vereniging op de BSO en Vereniging in de school.

Ook de communicatie tussen de verenigingen onderling willen we graag bevorderen, door de verenigingen aan elkaar te koppelen en ervaringen uit te laten wisselen. De verbindingen kunnen worden gelegd per thema en afhankelijk van de wensen van de verenigingen.

En tot slot hebben we natuurlijk nog onze algemene informatievoorziening naar de verenigingen en sportaanbieders, bijv. via de nieuwsbrieven, onze website en via onze sociale media-kanalen.

Kortom, onze ondersteuning aan de verenigingen is heel divers!
Wilt u gebruik maken van (één van) de ondersteuningsmogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op via katinka@beweegteamwoerden.nl of bel / app ons via 06 – 58 77 24 02.

Wij denken graag mee met de beste mogelijkheden voor jullie vereniging!

Hieronder ziet u onze flyer voor Verenigingsondersteuning.