Tweede editie Activiteitengids volwassenen 55+ feestelijk uitgereikt

In navolging van de succesvolle eerste editie, is er nu een tweede editie uitgebracht van de activiteitengids voor alle volwassenen 55+ uit Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld. In deze nieuwe gids zijn weer tientallen sportieve, creatieve, muzikale, gezellige, leerzame en andere leuke activiteiten en workshops gebundeld, van 46 verschillende aanbieders, waar mensen aan mee kunnen doen. Dit kan veelal gratis of tegen een kleine vergoeding. Zo kunnen alle 55-plussers laagdrempelig kennismaken met allerlei activiteiten om bijvoorbeeld meer in beweging te komen, andere mensen te ontmoeten, iets leuks te doen of iets nieuws te leren.

Officiële uitreiking van de activiteitengids

Het allereerste exemplaar van de nieuwe activiteitengids is woensdagmiddag 28 februari om 14.00 uur uitgereikt aan wethouder van het Sociaal Domein Mariëtte Pennarts-Pouw, bij de Tafeltennisvereniging in Woerden.

De wethouder beschrijft in het voorwoord van de gids dat zij zelf ook regelmatig beweegt en dat ze het gezellig vindt om dit samen met anderen te doen. Zo blijft zij gezond en fit. Voor mensen die door lichamelijke of geestelijke klachten minder goed kunnen bewegen, is het belangrijk dat zij gezondheid ook op andere vlakken zoeken. Dan helpt het om leuke dingen te doen en zinvol bezig te zijn. De wethouder hoopt dat iedereen een activiteit vindt die bij hem/haar past en dat mensen op een positieve manier met hun gezondheid aan de slag gaan!

De gids is op diverse plaatsen verkrijgbaar

Wilt u een boekje ontvangen, dan kunt u deze ophalen bij één van de 4 bibliotheken, bij de zwembaden in Woerden en Harmelen, bij de receptie van gemeente Woerden, Het Klooster, Dorpshuis Harmelen, Stichting Activiteitenhuis Kamerik, Stichting Welzijn Zegveld, de huiskamer naast de koe (ingang Bibliotheek), De Plint, Wijkcentrum Molenvliet, Careyn Weddesteyn, één van de aanbieders van activiteiten of bij het kantoor van Beweegteam Woerden (Jan Steenstraat 102). U kunt ook contact opnemen met Thuishuis Woerden (info@thuishuiswoerden.nl / 06–83405125) als u het boekje wilt ophalen op het kantoor (Kuipersweg 10) of thuis wilt laten bezorgen.

Wilt u het boekje digitaal inzien, kijk dan op www.DoeMeeInWoerden.nl.

Voldoende keus voor iedereen!

Bingo, biljarten, fitness, linedance, tuinieren, kookles, computercursus, samen eten, klaverjassen, sleutelen, schilderen, basketbal, dansen, hardlopen, haken, bridgen, koffiedrinken, schaken, uitstapjes, vrouwenavond, yoga, volleybal, wandelen, stoelgym, Zumba…. Dit is nog maar een greep uit het veelzijdige aanbod! In onze gemeente kunnen door 55-plussers waanzinnig veel verschillende dingen worden gedaan bij 46 verschillende aanbieders. Het mooie is: dankzij DoeMeeInWoerden kan iedereen daar heel makkelijk kennis mee maken!

Online inschrijven voor activiteiten

U kunt zich inschrijven voor zoveel activiteiten als u zelf wilt. Het inschrijven gebeurt via de website www.DoeMeeInWoerden.nl. Inschrijven kan het hele jaar door. Het actuele aanbod is altijd online te vinden.

Heeft u geen computer of wilt u zich liever niet online aanmelden, dan kunt u vaak ook telefonisch contact opnemen met de aanbieder.

Heeft u vragen of kunt u wel wat hulp gebruiken bij uw aanmelding?

Neem dan contact op met Beweegteam Woerden via info@beweegteamwoerden.nl of bel 06-58772402. Wij helpen u graag!