Nationale SportWeek

Van 17 tot en met 26 september 2021 wordt in heel Nederland weer de Nationale Sportweek georganiseerd. Deze week is een mooie aftrap voor het nieuwe sportseizoen en biedt (potentiële) nieuwe leden de kans om kennis te maken met de club en de sport.

Bekijk hier alle activiteiten en doe mee!

In de maand september: Woerden de wereld rond

De maand september staat in het teken van sport en bewegen. Het doel? Samen zoveel mogelijk kilometers afleggen, zodat we samen denkbeeldig de wereld rond gaan.
Halen we op zaterdag 25 september gezamenlijk de 40.075 km?
Iedereen kan meedoen aan dit initiatief. Jong of ouder, met of zonder uitdaging. Het type bewegen maakt ook niet uit: wandelen, skeeleren, nordic walking etc. Alle kilometers tellen mee! Geniet van de mooie omgeving van de Gemeente Woerden

Zo doe je mee:
– Download de gratis Strava App en registreer je als lid. Strava is te gebruiken met een smartphone of smartwatch.
– Zoek bij clubs naar ‘Woerden beweegt de wereld rond’ en klik op ‘lid worden’.
Kom in beweging! Het GPS-bestand in Strava wordt automatisch geüpload op de clubpagina.
Deel jouw successen of eventueel wat foto’s van jou favoriete activiteit.
Neem tijdens de sportieve activiteiten de geldende coronamaatregelen in acht.
– Ervaar hoe fijn bewegen is!

Vrijdag 17 september: Open toernooi Frisbee Woerden

Heb je zin in een sportieve en gezellige avond? Schrijf je dan het open frisbee toernooi op vrijdag 17 september. Een toernooi voor zowel ervaren als onervaren spelers. Laat je verrassen door een nieuwe sportbeleving, we leggen met plezier uit hoe het spel gespeeld wordt. Je kunt je als compleet team, groepje familie en of vrienden, of als individu opgeven. We spelen 5-5. Vanaf 19:00 uur ben je welkom bij Reflex ( sportpark Cromwijck), vanaf 19:30 uur beginnen de wedstrijd. Graag inschrijven voor 15 september bij info@frisbeewoerden.nl.

Zaterdag 18 september: Levend ganzenborden

Voor alle kinderen uit Gemeente Woerden wordt de binnenstad voor één ochtend omgetoverd tot een mooi groot levend ganzenbord. Kom je ook? Vind jij alle 65 ganzenbordplekjes in Woerden? Neem vooral je vrienden mee! Misschien ontdek je wel iets in Woerden dat je nog nooit gezien hebt! Voor kinderen t/m 12 jaar. Kinderen onder de 10 jaar moeten begeleid worden door een volwassene. Georganiseerd door Kiwanis Woerden.

Wanneer: Zaterdag 18 september van 10.00 – 14.00 uur (uiterlijk om 13.00 uur kan er gestart worden).
Waar: Binnenstad van Woerden. De start is op het kerkplein.
Bij voorkeur aanmelden (dit kan ook terplekke) via: https://woerden.kiwanis.nl/projecten/levend-ganzenbord
Deelname is gratis.

Maandag 20 september: Start inschrijvingen inwoerden.nl!

Vanaf 20 september kan iedereen van ALLE leeftijden (behalve de kinderen van 4 t/m 12 jaar, zij krijgen een eigen kick-off van ‘Sjors ontdek je talent’) zich aanmelden voor een nieuwe, sportieve uitdaging bij een (sport)aanbieder in de gemeente Woerden! Kijk op www.inwoerden.nl voor al het aanbod.

Woensdag 22 september: Rollatorloop

Geen gierende banden, maar gieren van het lachen. Het is weer tijd voor de Woerdense Rollatorloop. Op woensdag 22 september 2021 vindt de ‘race’ plaats op het circuit van Park Oudeland. Behalve de race zelf is er ook een hoop gezelligheid! De loop is voor mensen die niet zo snel ter been meer zijn of een rollator of rolstoel gebruiken. Maar ook als je nog goed kunt lopen, kun je meedoen. Op locatie kun je namelijk een rollator lenen.De Rollatorloop is van 14.00 tot 16.00 uur bij Park Oudeland in Woerden. Aanmelden kan via info@samenvoorwoerden.nl of
via tel. 06-47676021. Bij Vegro in de Achterstraat liggen ook inschrijfformulieren.

Zaterdag 25 september: Inclusieve Sportdag deel 1

In het teken van de Nationale Sportweek organiseert Team Sportservice provincie Utrecht in samenwerking met Beweegteam Woerden en lokale sportaanbieders een inclusieve sportdag. Voor iedereen met een uitdaging de graag wil sporten en/of bewegen, maar niet goed weet wat die leuk vindt, is deze inclusieve sportdag de perfecte gelegenheid om nieuwe sporten te ontdekken. Ook iedereen die gewoon lekker wil bewegen is welkom. Kom langs en doe mee aan verschillende clinics zoals zelfverdediging, hockey, freerunning, multisport en basketbal. Met iedereen die na het volgen van een clinic enthousiast is geworden over een sport, plant Macy Hartman samen een proefles in bij de sportaanbieder. Dit deel van de inclusieve sportdag vindt plaats op zaterdag 25 september van 09.45 tot 12.30 uur, op het terrein van Batenstein buiten in de gemeente Woerden. De inclusieve sportdag is voor iedereen vanaf vijf jaar met welke uitdaging dan ook.

Aanmelden voor de inclusieve sportdag kan door op de onderstaande link te klikken en kan uiterlijk tot 23 september. https://nl.surveymonkey.com/r/aangepastesportdagWoerden.
Voor meer informatie of vragen over de inclusieve sportdag kan contact worden opgenomen met buurtsportcoach aangepast sporten Macy Hartman, via mhartman@teamsportservice.nl.

Zaterdag 25 september: Inclusieve Sportdag deel 2

Voor degene die graag een rolstoelsport willen uitproberen, zijn op dezelfde dag open rolstoelclinics bij ASV Bredius in Snellerpoort van 11:00 tot 13:00. Kom langs en maak kennis met maar liefst drie verschillende sporten, namelijk boogschieten, hockey en dansen.

Ook als je niet rolstoel gebonden bent, ben je van harte welkom. Er zijn rolstoelen te leen, zodat iedereen mee kan doen. Voor de rolstoelclinics van ASV Bredius is vooraf aanmelden niet nodig. Hierbij geldt een vrije inloop.
Meer informatie over de rolstoelclinics kan worden verkregen via het mailadres info@asvbredius.nl

Zondag 26 september: Oogstfeest op landgoed Bredius

Dit Oogstfeest is voor alle inwoners van de gemeente Woerden! De toegang is gratis.
Deze zondag kun je tussen 13.00 en 17.00 van alles verwachten bij NME-Centrum InBredius.
Er is fruit (en andere consumpties) en volop activiteiten van de organisaties die actief zijn op en rond het landgoed. Dus neem je tas mee voor al je aankopen, doe je portemonnee erbij (betaal contactloos met PIN of gepast contant), doe je sportieve kleren aan en neem een goed humeur mee!

Wat kun je o.a. verwachten?
Appeltaart eten in onze mooie tuin, de tentoonstelling “biomimicry” bezoeken, koken in het Modderrestaurant, de pluk- en moestuin bezoeken, de laatste oogst kopen, luisteren naar de verhalen van stadsimker Chris van Iersel, rondstruinen met de buitenbanjers, foto’s van de wedstrijd “Natuur rond Woerden” bewonderen, pijl en boog schieten in de boombaard met het Beweegteam, kijken hoe mooi hofstede Batestein wordt, leren zero waste inpakken, uitrusten bij Podium Bredius, een kijkje nemen in ontmoetingscentrum Zonnehof en nog veel meer…

Let op de Coronaregels:
Met klachten, blijf thuis. Houdt 1,5 meter afstand. Schud geen handen. Betaal contactloos met PIN of met gepast contant. Houd je aan de route.

Vier het feest met ons mee!