Op naar een sociaal veilige sport!

Sport zou voor iedereen veilig, prettig en plezierig moeten zijn. Daarom werken we in de gemeente Woerden aan een sociaal veilige sport, waar geen ruimte is voor grensoverschrijdend gedrag. Dat doen we bijvoorbeeld met de werkgroep sociaal veilige sport in het Lokale Sportakkoord en met de werkgroep ‘Vertrouwenscontactpersonen’ van Woerdense sportverenigingen. Daarnaast berichten we regelmatig over sociale veiligheid in onze maandelijkse nieuwsbrief en kunnen sportaanbieders altijd bij ons terecht als ze hier vragen over hebben, door te mailen naar linda@beweegteamwoerden.nl.
Een sociaal veilige sport begint bij een goede basis. Die basis kun je leggen door te werken aan de 4 v’s op de vereniging:
1. Verenigingsbrede gedragscode
2. Vertrouwenscontactpersoon aanstellen
3. Verklaring omtrent gedrag aanvragen voor vrijwilligers
4. Vakkundig geschoolde trainers-coaches.
Wil je meer lezen over de 4 v’s, klik dan hier.

Volleybalvereniging VTC Woerden is een vereniging die de basis al goed op orde heeft. Zij hebben meegewerkt aan interview in Het Kontakt – Woerdense Courant, om nog meer Woerdenaren te informeren over het belang van een veilige sport en nog meer sportverenigingen en -aanbieders ook te inspireren om hiermee aan de slag te gaan.

Wil je het artikel online lezen, klik dan hier.

De theatervoorstelling Kom op nou jongens is UITVERKOCHT. U kunt zich wel aanmelden op www.positiefcoachen.nl/woerden voor de wachtlijst. Mochten er dan kaarten vrijkomen, dan zullen wij mensen van de wachtlijst benaderen.

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je ook weten hoe jullie op de club een veilig(er) sportklimaat kunnen realiseren? Of heb je vragen naar aanleiding van het artikel of dit bericht? Neem dan contact op met Linda van Amerongen van Beweegteam Woerden, via linda@beweegteamwoerden.nl.
Meer lezen over een Veilig Sportklimaat? Lees dan ook deze pagina op onze website.